01 / 05 / 2024

ümraniye metro hattı durakları

ümraniye metro hattı durakları

Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı bugün saat 16:00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor.

Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakan Nebati Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı için imzaların atıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını deklare etti.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı 2022'nin sonunda açılıyor!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile ilgili açıklamalar yaptı. Metro hattında gelinen son noktaları paylaşmak amacıyla bir basın turu düzenleyen Alpkökin, metroyu 2022'nin sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı'nda yeni gelişme!

Yapımı, eski yönetimce 2017 yılında durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir adım atıldı. 

Ümraniye-Göztepe Metro Hattı ne zaman açılacak?

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Peki Ümraniye-Göztepe Metro Hattı ne zaman açılacak?

Ümraniye-Göztepe Metro Hattı'nın inşaatında son durum ne?

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın yapım çalışmaları devam ediyor. Hattın 2022'nin ortalarında hizmete alınması planlanıyor...

Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Projeler Müdürlüğü, Ümraniye ile Sancaktepe’den geçen Hastane - İmes Metro Hattı için düğmeye bastı.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda son durum ne?

44 bin yolcu kapasiteli Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda çalışmalar durma noktasına geldi. 13 kilometre uzunluğundaki hattın 2020 yılında açılması planlanıyordu.

Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nda son durum ne?

Göztepe-Ümraniye Metro Hattı ve Bostancı-Dudullu Metro Hattı projesinde 3 ay duran çalışmalar 2 hafta önce yeniden başlamıştı. Seçimlerin ardından inşaat çalışmaları tekrar durdu.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı nereden geçecek?

Saatte tek yön 45 bin yolcuya hizmet verecek olan Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nın inşaatı devam ediyor. Metro hattı 11 istasyondan oluşacak...

Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın katkısı 800 milyon euro!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ekim’de hizmete açılan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın ikinci etabı olan Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ekonomiye 800 milyon Euro'luk katkı sağlaması bekleniyor.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro hattı yargıya mı taşınıyor?

Yapımı süren Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro hattının projesine itiraz yağdı. Metro hattı planına karşı yargı sürecinin başlatılması gündemde…

ümraniye metro hattı durakları Haberi

ümraniye metro hattı durakları

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak bilinen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı bugün açılıyor.  Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan 20 kilometrelik hat 3 ilçeden geçecek.

Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nda Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında bulunduğu 16 istasyon bulunacak.

Bugün saat 16:00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılacak olan metro hattında 21 adet 6’lı dizili 126 vagon hizmet verecek. Her bir dizide maksimum bin 620 yolcu taşınacak.

Açılışı yapılacak olan ilk etap:

Uzunluk: 10,5 kilometre
İstasyon: 9 
Üsküdar
Fıstıkağacı 
Bağlarbaşı 
Altunızade 
Kısıklı 
Bulgurlu 
Ümranıye 
Çarşı 
Yamanevler İstasyonları

Hangi hatlarla entegre olacak?


Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Üsküdar’da Marmaray, Marmaraydan, Yenikapı-Hacıosman ve diğer tüm metrolarla,  Altunizade’de ise metrobüsle entegre olacak.

10 soruda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı...