18 / 05 / 2024

ümraniye sancaktepe metro ne zaman bitecek

ümraniye sancaktepe metro ne zaman bitecek

2012 yılında temeli atılan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ilk etabı 15 Aralık 2017 Cuma günü hizmete alındı.  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ikinci etabında ise inşaat çalışmaları devam ediyor. 

Ekrem İmamoğlu açıkladı! Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda test sürüşü başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2017'den bu yana durmuş bir proje olan “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı”nda test sürüşlerinin başladığını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakan Nebati Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı için imzaların atıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını deklare etti.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Yapımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte apımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'na ilişkin tüm ayrıntılar...

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı 2022'nin sonunda açılıyor!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile ilgili açıklamalar yaptı. Metro hattında gelinen son noktaları paylaşmak amacıyla bir basın turu düzenleyen Alpkökin, metroyu 2022'nin sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı'nda yeni gelişme!

Yapımı, eski yönetimce 2017 yılında durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir adım atıldı. 

Sancaktepe metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı!

Sancaktepe metro inşaatında göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükte, 1 işçi yaşamını yitirirken 1 işçi de yaralandı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

Ümraniye - Sancaktepe 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Ümraniye - Sancaktepe ilçeleri, Ördekçidere Deresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den metro tepkisi!

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü İBB'nin Sancaktepe Metro İnşaatı'na hafriyat döktüğünü öne sürerek tepki gösterdi. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

ümraniye sancaktepe metro ne zaman bitecek Haberi

ümraniye sancaktepe metro ne zaman bitecek

Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı 15 Aralık 2017 Cuma günü saat 16:00'da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

20 kilometre uzunluğuna sahip olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu 16 istasyondan meydana geliyor. 126 vagondan oluşan metro 1.622 yolcu kapasitesine sahip. Saatte tek yönden 65 bin, günde ise ortalama 700 bin yolcu taşınması öngürülüyor. 

Hizmete giren Üsküdar Ümraniye Metro Hattının ilk etabı ile; Sancaktepe'den Üsküdar'a 27 dakikada,Ümraniye'ye 15 dakikada, Kartal'a 62 dakikada, Yenikapı'ya 39 dakikada, Taksim'e 47 dakikada, Hacıosman'a 71 dakikada, Havalimanı'na 71 dakikada ve Olimpiyat Stadı'na 81 dakikada ulaşılabiliyor.

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak hayata geçirilen  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'nın 2. Kısmı'nda inşaat çalışmaları sürüyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun diğer kısımları 2018 yılının  Haziran ayında hizmet vermeye başlayacak.

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy /Sancaktepe Metro Hattı 2.kısım,...