29 / 04 / 2024

UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nden (ICOMOS) gelen ön rapora göre, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmesi yönünde hiçbir engel olmadığını belirtti.

Efes Antik Kenti'ne UNESCO müjdesi!

1994'te başlayan UNESCO sürecinde mutlu son... Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, "Gelen ön rapora göre artık Efes, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmiştir diyebiliriz" dedi.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

OMM-Odunpazarı Modern Müze 7 Eylül'de açılacak!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer olan Odunpazarı bölgesinde inşa edilen OMM-Odunpazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de kapılarını açacak...

Tarihi Uzunköprü için koruma talebi!

Edirne'nin Uzunköprü'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün kanatlarında ve tabanında çatlaklar oluştu. Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akbal, tarihi köprünün yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Troya, müzesine kavuştu!

Troya, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yılında müzesine kavuştu.Müze teşhir alanlarında 6 bini aşkın arkeolojik eser bulunuyor

Süleymaniye'de yenileme çalışmaları Mayıs'ta başlayacak!

İstanbul'un tarihi semtleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'de dönüşüm kapsamında inşaat çalışmaları önümüzdeki Mayıs ayında başlayacak. 

Düzce Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi mecliste!

Düzce iline bağlı Kültür Mahallesi'ndeki eski sanayi çarşısı olarak bilinen sanayi bölgesinin taşınması ve bölgenin kentsel dönüşüm projesi mecliste konu oldu..

Selimiye Camii çarpık yapılaşma tehditi altında!

2011 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan Selimiye Camii çarpık yapılaşmanın altında. Edirne'de yer alan Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmaya başladığı görüldü.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Yürüyen Köşk için yeniden UNESCO’ya başvurulacak!

Yürüyen Köşk'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için yeniden başvuru yapılacak.

Düzce Kültür Merkezi açıldı!

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi görkemli açılış töreni ve sergilenen tiyatro gösterisi ile Düzcelileri büyüledi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere Düzce protokolü de Kültür Merkezi açılışına katıldı.

Düzce Kültür Merkezi'nde son düzenlemeler!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yapımı tamamlanan Kültür Merkezi’ndeki açılış töreni hazırlıklarını inceledi. Düzce’nin önemli yatırımlarından biri olan Kültür Merkezi’nde resmi açılış öncesi son çalışmalar da tamamlandı.

Bergama Kültür Merkezi yarın açılıyor!

UNESCO'nun 999'uncu Dünya Mirası Bergama'da yapımına 4 yıl önce başlanan, kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleştirmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) yarın açılıyor.

Düzce Kültür Merkezi açılıyor!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ek yatırımlar ile yapımı hızlandırılan Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi Haberi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi

Selçuk Belediyesi'nin mayıs ayı meclisi UNESCO müjdesiyle toplandı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nden (ICOMOS) gelen ön rapora göre, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmesi yönünde hiçbir engel olmadığını belirtti.


Başkan Bakıcı, bugün ellerine ulaşan ICOMOS ön raporuyla ilgili meclis üyelerine verdiği bilgide, 1994 yılında başlayan UNESCO sürecinde mutlu sona ulaşıldığına dikkati çekti.


Yirmi yıllık bir rüyanın iyi bir şekilde sonuçlandığını dile getiren Bakıcı, "Bize bugün gelen ön rapora göre artık Efes, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmiştir diyebiliriz. Efes'in bu listeye girmesiyle ilgili artık önünde bir engel yok. ICOMOS'un verdiği rapor bu yönde. Ben öncelikle bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca alan yönetim başkanı, sekretaryası, daha önceki belediye başkanımız...