04 / 05 / 2024

unesco Edirne Uzunköprü

unesco Edirne Uzunköprü

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapılacak.Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen konu ile ilgili açıklama yaptı.

Edirne'deki Uzunköprü restore edilecek!

Edirne'deki UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan, 1392 metre uzunluğundaki Uzunköprü restore edilecek.

Uzunköprü UNESCO Listesine girdi!

Edirne'de 1393 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen 572 yıllık tarihi Uzunköprü, UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

Edirne Uzunköprü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü ‘Uzun Köprü’nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçici aday olarak girdiğini söyledi.

Edirne Uzun Köprü UNESCO aday listesine alındı!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan dünyanın en uzun taş köprüsü, Dünya Kültür Mirası (UNESCO) geçici aday listesine alındı. Köprünün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için Edirne Valiliği hazırlık yaptı.

Edirne Uzun Köprü, UNESCO listesine girdi!

Uzunköprü ilçesindeki, " dünyanın en uzun taş köprüsü " olarak bilinen Uzun Köprü, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alındı.

Uzun Köprü'nün UNESCO görüşmeleri Temmuz'da!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü 'Uzun Köprü'nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek için aday olacağını söyledi.

Uzun Köprü'nün UNESCO listesine alınması için adım atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valisi Şahin'in önerisiyle hazırlanan başvuru dosyasını, uygun görmesi halinde UNESCO'ya gönderecek. Başvuruda, köprünün Orta Çağ 'ın "mimari harikası" olduğu vurgulandı.

Edirne Uzun Köprü UNESCO yolunda!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valisi Şahin'in önerisiyle hazırlanan başvuru dosyasını, uygun görmesi halinde UNESCO'ya gönderecek..

Edirne Uzunköprü için UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne başvuru yapılacak!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1444'te ( 15. yüzyılda) yapılan tarihî Uzunköprü 'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi 'ne alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı başvuru yapacak...

Uzun Köprü'nün UNESCO Kültür Mirası'na girmesi için başvuru yapıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapacağı bildirildi. Taş köprü 1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğine sahip...

Edirne Uzunköprü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne mi alınacak?

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapılacak.Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen konu ile ilgili açıklama yaptı.

Çocuklar ve Kentler Edirne etkinliği gerçekleştiriliyor!

Yaratıcı Çocuklar Derneği’ nin 10. Yılında başlattığı, UNESCO Kültür Mirası Listesindeki şehirlere odaklanan “Çocuklar ve Kentler” etkinliği bu yıl Edirne’ de, Edirne Valiliği himayelerinde gerçekleşiyor...

'Çocuklar ve Kentler Edirne' etkinliği için yaratıcı çocuklar Edirne’de buluşuyor!

Yaratıcı Çocuklar Derneği’ nin 10. Yılında başlattığı, UNESCO Kültür Mirası Listesi' ndeki şehirlere odaklanan “Çocuklar ve Kentler” etkinliği bu yıl Edirne’ de, Edirne Valiliği himayelerinde gerçekleşiyor...

unesco Edirne Uzunköprü Haberi

unesco Edirne Uzunköprü

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapacağı bildirildi.


Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde 1444'te yapılan tarihi taş köprünün 1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğinde olduğunu ve 174 kemeri bulunduğunu söyledi.


Köprünün fiziksel özellikleri açısından dikkat çekici olduğunu belirten İşbilen, şöyle konuştu:


"Köprü, dünyanın en uzun köprüsü. 15. yüzyılda yapılan ve tarihi öneme sahip bu eserden turizm açısından yararlanmamız gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuruda bulunacak. Yıllardır bunun için çalışıyoruz. Listenin bir geçici kısmı, bir de kalıcı olan asil kısmı var. Bizim amacımız kalıcı olan kısımda yer almak ancak kalıcı olan kısımda yer almak için köprünün...