07 / 05 / 2024

unesco hierapolis

unesco hierapolis

Denizli Pamukkale’deki Hierapolis’te İtalyanların yaptığı arkeolojik çalışmalarda Türk arkeologların da çalışmaya başlamasıyla 20 yılda yapılamayan kazılar 1 yılda gerçekleştirildi. Beş noktada birden kazı başladı ve birçok eser ortaya çıkarıldı...

Mücella Yapıcı: UNESCO Sur için harekete geçmeli!

Sur’u yerinde inceleyen Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, hazırladıkları raporu UNESCO’ya sunacaklarını belirterek, UNESCO’nun Sur için bir an önce harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tarihi Vordonisi Adası için UNESCO süreci başlatıldı!

İstanbul'un kayıp adası olarak bilinen, tarihi Vordonisi'nin gün yüzüne çıkartılması için Maltepe Belediyesi ve 3 üniversite ortak çalışma yürütüyor. Tarihi batık adanın UNESCO Dünya Kültür Mirası'na kabul edilmesi için süreci başlatıldı.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

Pamukkale UNESCO'ya nasıl girdi?

Barış Manço aramızdan ayrılalı 16 yıl oldu. Barış Manço'nun "Dere Tepe Türkiye" programıyla yolu Denizli'ye de düşmüştü. Barış Manço, UNESCO'nun dikkatini Pamukkale'ye çevirmiş ve Pamukkale Koruma Amaçlı İmar Planı'nın fitilini ateşlemişti.

Beypazarı'nda UNESCO hazırlığı!

Tarihi ilçenin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışma başlatıldı. Kaymakam Seyitoğlu "Yaşayan insan hazinesi" kategorisinden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için başvuracaklarını söyledi.

UNESCO'dan Hasankeyf açıklaması!

UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Mechtild Rössler, Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığını açıkladı.

Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvuruldu mu?

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Japonya Okinoşima Adası için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

Safranbolu Evleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde!

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel varlıklarından Safranbolu deyince aklımıza ilk olarak özgün mimariye sahip evleri geliyor.

Alanya Kalesi için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Alanya Kalesi'nin UNESCO'ya başvuru sürecini 2016'nın Eylül ayına bıraktıklarını söyleyen Başkan Adem Murat Yücel, yeni dönemde ALTAV'daki hedeflerini de açıkladı.

Samsun Kızılırmak Deltası için UNESCO'ya başvuru yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası için "Hazırlık sürecini muhtemelen 2-3 ay içerisinde bitireceğiz ve UNESCO'ya başvuruyu yapacağız" dedi.

Yalova'daki Yürüyen Köşk UNESCO'ya aday!

Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor.

Yürüyen Köşk, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Aday!

Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temellerinden kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

unesco hierapolis Haberi

unesco hierapolis


UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Batı Frigya’da, Lykos Vadisi’nin önemli antik kentleri arasında yer alan Pamukkale’deki Hierapolis’te kazıları İtalyan heyet yürütüyordu. Bölgede 56 yıldır kazı ve restorasyon çalışmalarını yapan İtalyanlar, çalışmalarının ağır ilerlemesi sebebiyle eleştirilmişti, kazı izninin iptal edilmesi gündeme gelmişti. Denizli Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurarak antik kentte Türk arkeologların da çalıştırılmasını sağladı. Beş altı noktada birden kazı başladı ve birçok önemli eser ortaya çıkarıldı.


Bütün ödenekleri Kültür Turizm Bakanlığı ve Denizli Valiliği olarak karşıladıklarını dile getiren Demir, “Bu yıl yaklaşık 1 milyon lira civarında destek olduk. Hierapolis antik kentinde beş altı noktada çalışmalar yapıldı. 2013 yılında, son 20 yılda yapılandan daha fazla çalışma yapıldı.” dedi.


Hierapolis antik kentinde İtalyan kazı heyetinin yılda sadece bir ay çalıştıklarını belirten...