19 / 05 / 2024

unesco kapadokya

unesco kapadokya

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, "Kapadokya bölgesinde, yükseltileri kimi zaman 20 metreye ulaşan peribacalarının öncelikli olarak yağmur ve kar sularına dayalı olarak yok olmasının önüne geçilmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi

Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi. Kapadokya’nın simgelerinden Üçgüzeller ve Aşk Vadisi’nin de bulunduğu yerlerde sit değişiklikleri tek bir alanda birleştirildi.

Kapadokya'daki Peribacaları restore edilecek!

UNESCO tarafından dünya kültürel miras listesinde bulunan Kapadokya'da yıkılma tehlikesi olan 'peribacaları' onarılacak. Çalışmalar belirlenecek bir projeye göre yapılacak.

Kapadokya'da sonbahar ile renk cümbüşü yaşanıyor!

UNESCO'nun "Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi"nde yer alan Kapadokya, sonbahar ile beraber farklı bir güzelliğe büründü. Kapadokya bölgesinde sonbaharın gelmesiyle adeta renk cümbüşü yaşanıyor.

Chauvet-Pont d’Arc mağarası UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine eklendi!

UNESCO'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Fransa'nın güneyindeki Ardeche'de bulunan Chauvet-Pont d’Arc mağarasını dünya kültür mirası listesine ekledi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den Bergama, Bursa ve Cumalıkızık aday!

Bergama Belediyesi adına UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi'nde görev yapan Mimar Fatih Kurunaz ve Arkeolog Bülent Türkmen'in izlediği Dünya Miras Komite Toplantısı'na Bakanlık yetkilileri de katıldı.

Danıştay Kapadokya'daki otelin yapımını durdurdu!

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi' nde bulunan Kapadokya' da yapılan otel inşaatı Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. İki yıl önce başlanan otel inşaatı durduruldu

Eşekle Kapadokya turu turistlerin ilgisini çekiyor!

Kapadokya'yı görmek isteyen turistlere yönelik aktivitelere eşekli turlar da eklendi. Eşekle Kapadokya turuna turistlerden genellikle gençler ve çocuklar ilgi gösteriyor. Sezonun açılmasıyla birlikte özellikle hafta sonları ziyaretçi sayısı artıyor.

Kapadokya’ya gelen turistlerin yüzde 20'si Güzelyurt'u da ziyaret ediyor!

Pers dilinde "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelen Kapadokya, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, bölgenin batıya açılan kapısı Güzelyurt’u görmeden yapılacak bir Kapadokya turu eksik kalıyor.

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyon kişi ziyaret etti!

Geçen sene yılın aynı döneminde 990 bin 480 turisti ağırlayan Kapadokya bölgesini bu sene yerli ve yabancı turistler olmak üzere 5 ayda 1 milyondan fazla turist ziyaret etti.

Türkiye UNESCO kültürel miras komitesine seçildi!

Anadolu Ajansı'ndan alınan bilgiye göre, Türkiye UNESCO kültürel miras komitesine seçildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "UNESCO kültürel miras komitesine Türkiye büyük bir oy farkıyla seçildi" dedi.

Mardin'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için çalışmalar devam ediyor!

Farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran ve binlerce yıllık geçmişe sahip Mardin'in, Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) Dünya Mirası Listesine alınması için çalışmalar devam ediyor.

Avanos'ta Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi kuruldu!

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir seramik firmasının sahibi, atölyesinin altında 5 yıllık çalışmanın ardından kendi imkanlarıyla oluşturduğu bin 500 metrekarelik kaya oyma mekanda "Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi" kuruldu.

Dorak Holding Kapadokya ve İstanbul'dan sonra Ege'de Le Bleu otelini açtı!

Dorak Holding, Kapadokya ve İstanbul'dan sonra üçüncü yatırım bölgesi olarak Ege'yi seçti. Dorak Holding, bölgedeki ilk yatırımını Kuşadası'nda 265 odalı Le Bleu oteliyle hayata geçirdi.

unesco kapadokya Haberi

unesco kapadokya


Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, UNESCO'nun 1985 yılında dünya genelinde korunması gerekli kültür ve doğal miras listesine dahil ettiği 22 merkez içerisinde yer alan Kapadokya bölgesindeki, doğal oluşumlu peribacaları ile peribacalarının iç bölümlerine oyulu kaya kiliselerinin daha gerçekçi bir şekilde korunması gerektiğini dile getirdi. Durmaz, peribacalarının korunması ve kurtarılması çalışmalarının bölgede etkin şekilde sürdürülebilmesinin uluslararası düzeyde üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ile ciddi bir işbirliğinin geliştirilmesine bağlı olduğunu da belirterek, "Kapadokya bölgesinde, yükseltileri kimi zaman 20 metreye ulaşan peribacalarının öncelikli olarak yağmur ve kar sularına dayalı olarak yok olmasının önüne geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle UNESCO başta olmak üzere, uluslar arası alanda çalışma yapan kültürel bazdaki kurum ve kuruluşlarının da desteği ile bölgedeki doğal, kültürel ve tarihsel...