06 / 05 / 2024

UNESCO listesi 2015

UNESCO listesi 2015

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars’ta bulunan ve Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan Ani Tarihi Kenti ’ nin, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Afşin Eshab-ı Kehf'e konaklama tesisi inşa edilecek!

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Eshab-ı Kehf'in UNESCO Listesi'ne alınmasıyla inanç turizminin daha da arttığını belirterek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bölgede büyük eksikliği hissedilen konaklama tesisi için yapım ihalesine çıkacağnı bildirdi.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvuruldu mu?

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Safranbolu Evleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde!

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel varlıklarından Safranbolu deyince aklımıza ilk olarak özgün mimariye sahip evleri geliyor.

Yürüyen Köşk, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Aday!

Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temellerinden kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Tokat Niksar UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday!

Tokat Niksar ilçesinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında "alan yönetimi çalışması" yapıldı.

Emlak Konut Ayazma Konutları kura sonuçları 2015 tam listesi!

Toplam 11 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede 120 aya varan vade imkanı sunuluyor. Emlak Konut Ayazma Konutları kura sonuçları 2015 tam listesi dün saat 14.00 itibariyle açıklandı.

Emlak Konut Ispartakule Evleri kura sonuçları 2015 listesi!

İstanbul İl'i Avrupa Yakası Avcılar ilçesinde yükselecek olan projede 152 adet daire satışa çıkarıldı. Emlak Konut Ispartakule Evleri kura sonuçları 2015 listesi dün saat 14.00 itibariyle açıklandı.

Ayazma Emlak Konutları kura katılımcı listesi 2015!

Toplam 11 adet dairenin satışa çıkarıldığı proje İstanbul 'un Başakşehir İlçe' sinde hayata geçiriliyor. Ayazma Emlak Konutları kura katılımcı listesi 2015 detayları haberimizde yer alıyor.

30 Eylül 2015 Emlak Konut Ispartakule Evleri kura sonuç listesi!

30 Eylül 2015 Emlak Konut Ispartakule Evleri kura sonuç listesi henüz yayınlanmadı. Kura çekimi bugün Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde gerçekleşen projede 152 adet konut için hak sahipleri belirlendi.

UNESCO listesi 2015 Haberi

UNESCO listesi 2015

Bakanlığın çalışmaları sonucunda, ‘1001 Kilise’ ve ‘40 Kapılı Şehir’ olarak adlandırılan Ani Tarihi Kenti, 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne alınmıştı. Şimdi hedef 2016’da asıl listeye girerek insanlık mirasında hak ettiği yeri bulması.


Tarih öncesi dönemlerden itibaren birçok kültüre ev sahipliği yapan ve İpek Yolu’nun Kafkaslardan Anadolu’ya ilk giriş noktasında kurulan Ani’de Bakanlık kontrolünde yürütülen kazı, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ermeni kültürünün Türkiye’deki önemli ve en çok bilinen durak noktası Ani Tarihi Kenti’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bakan Çelik, “Bizim topraklarımızda bir ören yerinde derine indikçe, tarihte de derine inersiniz. Bir kazı çalışmasında tarihte iz bırakan bir-iki uygarlıkla karşılaşmazsınız, Anadolu’da bir ören yeri medeniyetler silsilesi demektir. Anadolu’nun...