22 / 05 / 2024

üniversite binası temel atma töreni van

üniversite binası temel atma töreni van

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve kampüsünde, 17 milyon 177 bin TL' ye mal olacak Mühendislik Mimarlık Fakültesi' nin temel atma töreni bugün gerçekleştirildi...

Koç Okulu Yeni Lise Binası'nın temeli atıldı! 

4 bin metrekarelik alanda inşa edilecek 65 derslikli bir öğrenim kompleksi olan Koç Okulu Yeni Lise Binası'nın temel atma işlemi gerçekleşti.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki inşaat laboratuvarı binasının temeli atıldı!

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kandilli Kampüsü'nde yapılacak 'İnşaat Laboratuvarı Binası'nın temel atımı dün gerçekleştirildi. İnşaatın 2021 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Malatya Havalimanı'nın yeni termal binasının temeli atıldı!

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Beylikdüzü Gürpınar Polis Merkez Amirliği'nin yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar Polis Merkez Amirliği'nin yeni hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Yeni hizmet binasının 8 ay içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma törenine katıldı. Akar, söz konusu projenin memleketi Kayseri’yi ulaşım alanında bir adım daha ileriye taşıyacağını söyledi.

Ağva Ek Hizmet Binası ve Kültür Merkezi'nin temelleri atıldı!

Şile Belediyesi, Ağva  Ek Hizmet Binası ve Kültür Merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Çorum'da inşa edilen yeni üniversite binası depreme dayanıksız çıktı!

Çorum'un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi bağlı Meslek Yüksek Okuluna vatandaşların bağışlarıyla yeni bina inşa edildi. Devralınan binanın depreme dayanaksız olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1.5 milyon TL harcanarak güçlendirilen binanın inşaatı bilinmeyen bir nedenden dolayı öylece bırakıldı.

Avustralya'da inşaat halindeki üniversite binasının çatısı çöktü!

Batı Avustralya’nın Perth kentindeki Curtin Üniversitesi binasının çatısı çöktü...

Saadet Partisi'nin İskitler’deki binasının inşaatı tamamlanıyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyet İskitler’de bulunan ve inşaat çalışmalarında sona gelinen yeni genel merkez binasını inceledi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi MYO binası boşaltıldı!

İstanbul’da merkez üssü Silivri açıklarında gerçekleşen depremden çevre iller de etkilendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversite’sinin binasının kolonları zarar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası boşaltıldı….

Gelibolu'daki eski üniversite binası icralık oldu!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde kütüphane olarak kullanılan eski üniversite binası icralık oldu. 5 milyon 900 bin 312 lira değerindeki alan 2 milyon 950 bin 156 lira ihale bedeli ile satışa çıktı.

Rusya'da üniversite binası çöktü!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki üniversite binasının bir bölümü çöktü. Rus haber ajansları enkaz altında kalanlar olduğunu duyururken, acil durum yetkililerinin verdiği bilgiye göre olayda ölen ya da yaralanan yok.

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atılıyor!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli 8 Ekim'de atılacak. Temel atma törenine birçok tiyatro sanatçısının katılması bekleniyor.

üniversite binası temel atma töreni van Haberi

üniversite binası temel atma töreni van


Vali Münir Karaloğlu, Türkiye'nin sıradan değil, hedefleri olan bir ülke olduğunu belirterek, "Artık marka olmamız lazım. Bizim mimar ve mühendisimiz marka olacak" dedi.


Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Van'ın 1915'li yıllara kadar bölgenin önemli bir eğitim ve bilim merkezi konumunda olan bir yerleşim alanı olduğunu belirtti.


Kentin en sıkıntılı dönemi sonrası Cumhuriyet'in ilanıyla tekrar ayağa kalkmaya çalıştığını, 1981 yılında da üniversitesi olan bir şehir konumuna geldiğini kaydeden Karaloğlu, "Yüzüncü Yıl Üniversitesi gerçekten bir bölge üniversitesi. Sadece bölgesine, iline değil, ülkesine de hizmet eden insan yetiştiren köklü bir eğitim kurumu haline geldi. 2011 yılındaki deprem şehirdeki bütün kurumları, bütün yapıları etkiledi. Bugün geri dönüp baktığımızda sayın rektör, 'Bu deprem iyi oldu' der gibi bir hali var. Üniversite adına hiçbir talebimiz geri çevrilmedi....