28 / 04 / 2024

Üniversite meydanı

Üniversite meydanı

1939 yılında Beyazıt Meydanı, Henri Prost'un tanzim ettiği plana göre yeniden şekil alacakmış. Prost'un planına göre, Beyazıt Meydanı'nda bulunan dükkanlar kaldırılacakmış ve denizi gören bir saha açılacakmış.

Sivas'a ikinci üniversite ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım, Sivas'a ikinci üniversite ve hızlı tren müjdesi verdi.

Kent Meydanı Bursa'nın çehresini değiştirecek!

Bursa Osmangazi için projelendirilen Kent Meydanı üniversite öğrencilerine tez konusu oldu. Öğrenciler, projeyle ilgili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgi aldı.

Ereğli'de meydan ve kampüs projeleri görücüye çıktı!

Ereğli kamuoyunda uzun süredir yakından takip edilen kent meydanı ve Üniversite Kampüs alanı projeleri için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kdz.Ereğli’ye kent meydanı ve üniversite kampüsü yapılacak!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal partisince düzenlenen basın toplantısına katılarak Kent Meydanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Kampüsü Projesi’nin görsellerini gazetecilere izlettirdi.

Üniversite öğrencileri Beylikdüzü'nde 3 köy 3 meydan tasarlıyor!

BEYLİKDÜZÜ Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile anlamlı bir işbirliği kurdu. Öğrencilerden oluşan çalışma gruplarının hazırladıkları "3 Köy, 3 Meydan, 3 Üniversite" isimli projenin sunumu gerçekleşti.

Beylikdüzü için 3 Köy 3 Meydan projesi başlıyor!

Beylikdüzü'ne kazandırılacak 3 Köy 3 Meydan projesini akademisyenler ve üç üniversitenin öğrencileri tasarlıyor. Başkan Ekrem İmamoğlu, genç yeteneklere teslim ettikleri proje için “3 üniversite ile kurduğumuz bu işbirliği çok anlamlı.” dedi.

İBB, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı ihalesini 18 Temmuz'da yapacak!

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı Altgeçit ve Ortak Altyapı inşaatı yapım işi 18 Temmuz günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılıyor

İBB Şirinevler Meydan yapım işini 31 Temmuz'da ihaleye çıkarıyor!

Bahçelievler, Şirinevler Meydanı Ve Yenibosna Arası D-100 Yanyol Düzenleme İnşaatı yapım işi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılıyor...

Koray Güzelbiryer, Doğa Koleji ve Kent Meydanı destekli sergi!

Çevre Haftası kapsamında, Koray Güzelbiryer ve Doğa Koleji işbirliği, Kent Meydanı AVM desteğiyle gerçekleştirilen “Gelecekteki Evim” Resim Yarışması Sergisi düzenlenen törenle açıldı

Esenyurt Meydanı'na mahkeme engeli!

İstanbul Büyükehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Meydanı’ndaki trafik keşmekeşine son vermek için Doğan Araslı Caddesi Cumhuriyet Meydanı Yol ve Kavşak uygulaması projesini hazırlamıştı. Ancak proje mahkeme kararıyla durduruldu

Yenikapı'ya yeni meydan projesinin ihalesi yapılmış bile!

Yenikapı'da yarım milyon metrekarelik bir alanın doldurulup meydan oluşturulmasıyla ilgili plan yeni ortaya çıktı ama meydanın ihalesi yapılmış bile

Parktürk, Alanya Kent Meydanı'ndaki otoparkı da zincirine kattı!

Parktürk, Alanya Belediyesi'ndeki Kent Meydanı yeraltı otoparkı işletilmesi ihalesini kazanarak otopark zincirine bir halta daha eklediğini açıkladı

İstanbul'da 800 bin kişilik dolgu meydan yapılacak!

İstanbul Yeniköy sahiline deniz üzerinde 800 bin kişilik dolgu meydan yapılacak

Üniversite meydanı Haberi

Üniversite meydanı



Üniversite meydanı


Marmara Denizi'ni görecek şekilde bir saha açılacak


    Beyazıt'ta İnkılap Müzesi önündeki kırtasiyeci dükkanlarının istimlakı için verilen (menafii umumiye) kararının bugünlerde hükümetçe tasdik edilerek belediyeye gönderilmesi bekleniyor.

    Şehircilik mütehassısı B. Prost'un tanzim ettiği plana göre Beyazıt'taki Üniversite Meydanı Marmara'yı görebilecek şekilde açılacaktır. Dükkanların buradan kaldırılması bu planın tatbiki için ilk adım olacaktır. 

    Dükkanlar kalktıktan sonra Beyazıt'tan Aksaray'a doğru inen tramvay caddesi de genişletilecek ve Beyazıt'ta Mithat Paşa Caddesi'nin önünü kapayan binalar da kaldırılacaktır. Fakat bu sahanın açılmasına başlayabilmek için Eminönü istimlak sahasının iki numaralı haritasına dahil olan binaların istimlakının tamamlanması lazımdır.


Akşam 2 Şubat...