29 / 04 / 2024

üniversite yurt

üniversite yurt

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin, kredi ve yurtlara olan ihtiyacı, zannediyorum ki 2015 başına kadar tamamen karşılanmış olacaktır" dedi.

Yurt ücretlerine yüzde 100 zam geldi! KYK yurtlarında yıllık oda fiyatı 5.700 TL oldu! 

Milyonlarca üniversite öğrencisi için kayıt dönemi başlarken, yurt ve ev ücretleri dudak uçuklattı. İstanbul'daki fiyatlar öğrencileri buz kestirdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Yurt ücretleri cep yakıyor: En ucuz özel yurt yıllık 55 bin TL!

Üniversite kazanan öğrencilerin şehirler arası göçü başladı. Devlet yurdu çıkmayan öğrenciler kalacak yer bulma arayışına geçti. Ev veya özel yurt tercih eden öğrenciler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özel yurtlar yüzde 100'ün üzerinde zamlandı.

Yurt fiyatları İstanbul'da 20 bin, Ankara'da 26 bin, İzmir'de 22 bin TL'ye dayandı! Hem öğrencilere hem ailelerine şok!

Üniversite tercihlerinin başlamasının ardından, yurt ve konut sektörü de yeniden hareketlendi. Yurt fiyatları İstanbul'da 20 bin, Ankara'da 26 bin, İzmir'de 22 bin TL'ye dayandı. İşte ayrıntılar...

Yurt fiyatları yüzde 65 zamlandı! Bir odanın fiyatı 1700 TL'yi gördü! 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Üniversite tercihleri, 5 Ağustos’a kadar sürüyor. Yurt ücretleri geçen seneye oranla yüzde 65 zamlandı. Türkiye genelinde öğrenciler için yurt fiyatları ortalama 2 bin TL’den başlıyor 15 bin TL’ye kadar yükseliyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

İstanbul'da özel yurt fiyatları dudak uçuklattı! İstanbul'da okumak hayal oldu! İşte 24 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Öğrencilerin 'üniversite' heyecanı çoğalırken; özel yurtlar da zamlandı. Peki, İstanbul'da özel yurt fiyatları ne kadar? İstanbul'da özel yurt fiyatları kaç TL? İşte 24 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! 2022 yılı üniversite ve lise yurt ücretleri ne kadar?

18 Temmuz 2022 günü açıklanan YKS sonuçları ile birlikte milyonlarca öğrenciyi büyük bir heyecan sardı. Peki bu yıl ülke genelinde yurt ücretleri ne kadar? Enflasyon rakamları yurt ücretlerine yansıdı mı? İşte Türkiye’de 2022 yılı yurt ücretleri…

Kredi Yurtlar Kurumu 2022 ücretlerine yüzde 80 zam! Yurt ücretleri ne kadar oldu?

Üniversite öğrencilerinin geçtiğimiz sene barınma ihtiyaçlarına tam olarak yanıt veremeyen Kredi ve Yurtlar Kurumu 2022 ücretlerine zam yapıldı. Söz konusu zamlar sonrası yurt ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

İstanbul'da üniversite okuyacak gençlere kötü haber: Yurt fiyatlarına gelen zamlar dudak uçuklattı daha da zamlanacak

İstanbul'da yurt fiyatları 2 yıllık pandemi döneminin sona ermesinin ardından adeta uçuşa geçti. Geçen yıl en düşük 9 bin TL olan yurt fiyatları bu sene 13 bin lirayı görecek. Maksimum fiyatın ise 100 bin lirayı bulacağı tahmin ediliyor.

TOKİ Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale düzenliyor!

Batman Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale!

Batman İli, Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

Öğrencilerin ev ve yurt telaşı başladı!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklamasıyla öğrencilerin ev ve yurt bulma telaşları başladı. Öğrenci yurtlarının bir gayrimenkul yatırım aracı olarak görülmesiyle inşaat firmalarının yurt yatırımları hızlandı.

Selçuklu Belediyesi'nden üniversite öğrencileri için yurt!

Konya Selçuklu Belediyesi üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için otel konforunda yurt inşa ediyor. 250 oda ve 1000 yatak kapasiteli yurdun kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

üniversite yurt Haberi

üniversite yurt

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yaparak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın, özellikle Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kapsamında, yeni eğitim öğretim yılına başlayan üniversiteler ve yüksekokullara kaydını yaptıran, şu anda sırada bekleyen, yedeğe alınan kapasiteler, bu kapasitelerin nasıl artırılacağı konusunda ayrıntılı bilgi verdiğini anlatan Arınç, esasen 62. Hükümet Programı'nda, bu konuda fevkalade önemli bilgiler bulunduğunu belirtti.


Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesinin 2002'ye göre 15, KYK'nın bütçesinin 11 kat artırıldığını kaydeden ve artık 380 bin öğrenci kapasitesinden bahsedilebildiğini söyleyen Arınç, ihtiyacı karşılayacak bazı çalışmaların yapıldığını, öğrencilerin tek, iki, üç yataklı odalarda, modern, çağdaş tüm imkanlara kavuştuğunun söylenebileceğini kaydetti.


Reel olarak, 60 bin kişi civarında bir açığın bulunduğunu belirten Arınç, bunların da yeni...