06 / 05 / 2024

üniversite yurtları

üniversite yurtları

5 yıldızlı üniversite yurtları araba fiyatına ulaşırken, pahalı semtlerdeki ev kiralarını bile geride bıraktı. Pahalılıkta zirvede bulunan Ortaköy’deki Republika Academic Apart'ta fiyatlar yıllık 75 bin lira olarak açıkladı.

Öğrenci yurdu yatırımları son dönemde arttı!

Üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 10 milyona yaklaştı. Buna karşın devlet yurtları ve özel yurtların kapasitesi talebin çok altında. Potansiyeli fark eden yatırımcı yurt yatırımlarına yöneldi.

Üniversite öğrencileri hemen baksın! KYK kredi ve burs ödemelerinde değişiklik!

Türkiye’de bulunan üniversite öğrencileri için Yükseköğretim Kurulu ve Kredi Yurtlar kurumu ödemelerine devam ediyor. Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor. Ödemelerle ilgili yeni bir düzenleme geldi. İşte tüm detaylar…

Kredi Yurtlar Kurumu 2022 ücretlerine yüzde 80 zam! Yurt ücretleri ne kadar oldu?

Üniversite öğrencilerinin geçtiğimiz sene barınma ihtiyaçlarına tam olarak yanıt veremeyen Kredi ve Yurtlar Kurumu 2022 ücretlerine zam yapıldı. Söz konusu zamlar sonrası yurt ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Yurt fiyatları ev kiralarını solladı!

5 yıldızlı üniversite yurtları araba fiyatına ulaşırken, pahalı semtlerdeki ev kiralarını bile geride bıraktı. Pahalılıkta zirvede bulunan Ortaköy’deki Republika Academic Apart'ta fiyatlar yıllık 75 bin lira olarak açıkladı.

İşte kapatılan yurtların tam listesi!

Olağanüstü Hal kapsamında alınan önleme ilişkin kanun hükmünde kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. 12 maddeden oluşan kanunnameye göre bin 109 özel öğrenci yurdu ve pansiyonu kapatıldı.İşte kapatılan yurtların listesi..

4 ilde 1 üniversite, 2 hastane, 59 okul kapandı!

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen 1 üniversite, 2 hastane, 59 okul, 38 dernek ve 4 vakıf kapatıldı.

İzmir'de 3 üniversite, 41 özel okul ve 2 sağlık kuruluşu kapatıldı!

İZMİR'de, ilan edilen OHAL kapsamında alınan önlemlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi.

Konak'ın parklarını üniversite öğrencileri tasarlayacak!

"Konak için tasarlıyoruz" atölye çalışmasına katılan üniversite öğrencileri, oturma alanlarından peyzaj düzenlemelerine kadar Konak’ın parkları için birçok farklı tasarım üretti.

Malatya'ya 2. üniversite geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gelecek aylar içerisinde Malatya'ya yapmak istedikleri onkoloji hastanesinin temelini atmış olacaklarını ve kente ikinci üniversite yapılması konusunda da belirli bir noktaya geldiklerini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin yeni adresi Panaroma Suites by KLK!

Panaroma Suites by KLK, üniversite öğrencileri ve aileleri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Ortalama metrekare birim fiyatı 8 bin TL olan Panaroma Suites by KLK, yürüme mesafesindeki Koç Üniversitesi’ne yakınlığıyla dikkat çekiyor.

Uşak Enderun Yüksek Öğrenim Yurtları açıldı!

Uşak'ta, Yeni Türkiye Vakfınca yaptırılan Enderun Yüksek Öğrenim Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları, törenle açıldı. Dua okunarak yurdun açılmasının ardından protokol üyeleri, Ulubey Kanyonu'nda kurulan "cam teras"a ziyarette bulundu.

Konya Sarayönü'ne KYK yurdu inşa edilecek!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Sarayönü'nde üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını gidermek amacıyla öğrenci yurdu yapılacağı bildirildi. Yurdun Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu bahçesine yapılmasına karar verildi

İzmir Kemalpaşa'ya üniversite geliyor!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ilçeye üniversite kurulmasını öngören protokolü imzaladı.Buna göre arsa tahsisini ve binaları belediye yapacak, üniversite de burada fakülteler açacak

üniversite yurtları Haberi

üniversite yurtları

Üniversiteye yerleşenler yurt fiyatları ile şok yaşadı. Kimi yurt ücretleri, eğitim ücretlerini solladı. Takvim Gazetesi'nden Özlem Kamer Tercanlı'nın haberine göre; öğrencilere 1, 2 ya da 4 kişilik oda imkanı sağlayan lüks koşullardaki yurtların ücretleri, pahalı semtlerde bulunan ev kiralarını bile solladı. Rekabeti '5 yıldızlı' hizmete taşıyan özel yurtların yıllık 75 bin lirayı bulan ücretleri, velileri şaşkına uğrattı.

Bilgili Holding tarafından İstanbul'da 4 şubesi bulunan Republika Academic Apart en pahalı yurt arasında yer aldı. Holding'in Ortaköy'deki yurdunda tek kişilik odaların aylık ücreti 5 bin 750 ile 7 bin 500 lira, 10 aylık ücreti de 57 bin 500 ile 75 bin lira arasında, üstelik bu odalar doluyor. Yurtta bulunan 2 kişilik oda fiyatı aylık 3 bin 750, 3 kişilik odanın fiyatı ise aylık 2 bin 895 lira...