02 / 05 / 2024

Urartu kalesi projeleri

Urartu kalesi projeleri

Urartu kalesine 30 yıl sonra ilk kazma vuruldu. Urartu Kralı II. Sardur tarafından inşa edilen Çavuştepe Kalesi' nde, 30 yıl aradan sonra kazı çalışması başlatıldı.

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Van'daki Urartu yapıları kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor!

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Van Urartu Müzesi’nin çalışmaları tamamlandı!

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalar bitti.

Van Urartu Müzesi açılışa hazır!

Van’da meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Bodrum Kalesi Açıkhava sahnesi yenilendi!

Topluma katkı sağlamaya yönelik çeşitli kültür-sanat projeleri yürüten Doğuş Grubu, 2014 yılında Bodrum Kalesi içindeki konser alanını yenileyerek mekân sponsorluğunu üstlendi.

Harput Kalesi'nde çalışmalar devam ediyor!

Milattan önce 8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi’nde bu yıl yapılan çalışmalarda ortaya çıkan seramik buluntular, iç kale kısmında yerleşimin M.Ö. 2500’lere dayandığına işaret ediyor.

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Urartu dönemine ait ticaret fermanı bulundu!

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Kültür ve Turizm Bakanlığı' nın izniyle 5 yıldır yürütülen kazı çalışmalarında Urartular dönemine ait ticari ilişkilerde kullanıldığı belirlenen ferman bulundu...

Urartu kalesine 30 yıl sonra ilk kazma vuruldu!

Urartu kalesine 30 yıl sonra ilk kazma vuruldu. Urartu Kralı II. Sardur tarafından inşa edilen Çavuştepe Kalesi' nde, 30 yıl aradan sonra kazı çalışması başlatıldı.

Harput Kalesi'nde 5 yıl aradan sonra kazılar yeniden başladı!

Milattan Önce 8. yüzyılda Urartu krallığı tarafından kurulan Harput Kalesi, 2005 yılında başlayan ve 2009 yılında sonlandırılan kazı çalışmaları 5 yıl sonra yeniden başladı.

Ayanis Kalesi'nde 25 yıldır süren kazı çalışmaları tarihe ışık tutuyor!

Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepe üzerinde yaptırılan, süslemeleri, mimari yapısı ve kalıntılarıyla o döneme ait önemli bilgilerin elde edilmesini sağlayan Ayanis Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında 25 yıl geride kaldı.

Perre Antik Kenti ve Urartu Kalesi turizme kazandırılacak!

Bakanlık ihmal edilen antik kentleri turizme kazandırmak için kolları sıvadı. Barışın gelmesiyle 2015 için belirlenen 'öncelik' listesine Adıyaman'daki Perre Antik Kenti de, Van'daki Urartu Kalesi de alındı...

Urartu kalesi projeleri Haberi

Urartu kalesi projeleri

Urartu Kralı II. Sardur tarafından inşa edilen Çavuştepe Kalesi'nde, 30 yıl aradan sonra kazı çalışması başlatıldı.


Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Gürpınar ilçesinde bulunan ve Urartu Krallığı'nın en parlak döneminde Kral II. Sardur tarafından inşa edilen Çavuştepe Kalesi'nde, çözüm sürecinin ardından kazma sesleri yükseliyor.


Günümüze kadar sağlam kalmayı başaran surları, su sarnıçları, dünyadaki ilk kanalizasyon sistemi, tapınakları ve saray yapıları ile her yıl çok sayıda turist ağırlayan kale, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafet Çavuşoğlu başkanlığındaki arkeologların yapacağı çalışmayla daha görkemli hale bürünecek.


Doç. Dr. Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle 30 yıl aradan sonra çalışmalara başladıklarını belirterek, restorasyon ve korumaya yönelik sürdürülen çalışmayı 25 günlük planlamayla devam ettireceklerini söyledi.


Kalede, İstanbul...