19 / 05 / 2024

URAYSİM açılımı

URAYSİM açılımı

Anadolu Üniversitesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi’nin (URAYSİM) yapımı, bürokratik işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle 2015 yıl sonunda başlayacak.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi ön görünümde yer alan yapıların imar barışı kapsamına alınabilmesi için Mecliste görüşmeler başladı. Peki, Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

İzmir Kültürpark ranta mı açılıyor?

İzmir’in simgesi olan Kültürpark projesi ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Peki Kültürpark ranta mı açılıyor?

Ağaçlı Proje Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Ağaçlı Proje Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Ve Yatırım Anonim Şirketi bugün Çatalca'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay Çelik tarafından kuruldu. 

Gül Baba Müzesi açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'da hayata geçirilen Gül Baba Türbesi ve Müze projesinin açılışını yapacak. 

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

Kanunlardaki ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi!

Kanunlarda yer alan ibadet yeri ibaresinin açılımına ilişkin kanun teklifi verildi. Teklif ile; ilgili kanunlardaki 'ibadet yeri' ibareleri açıkça tanımlanarak cemevlerinin de ibadet yeri sayılması öngörülüyor...

Yeni Havalimanı açılışı 1 Ocak'a mı ertelendi?

İstanbul Yeni Havalimanı büyük göçe hazırlanıyor. Açılış öncesi 9 bin kişi ve 10 uçak ile 3 entegre deneme yapılıp, havalimanı tüm bileşenleriyle test edilecek. Peki, Yeni Havalimanı açılışı 1 Ocak'a mı ertelendi?

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi önümüzdeki günlerde açılıyor.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor.

Millet bahçeleri projesi çok önemli bir açılım!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Millet bahçeleri projesi, toplumsal şehir yaşamı ve çevrecilik için çok önemli bir açılım." dedi...

Sahte tapu satış sözleşmesinde notere dava açılır mı?

Noter, satış vaadi sözleşmesi yapılırken vatandaş adına tapu kaydını incelemekle görevli midir? Sahte tapuyu onaylayan notede dava açılır mı?

URAYSİM açılımı Haberi

URAYSİM açılımı

Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen ve Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi Projesi kapsamında hayata geçirilmesi planlanan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi’nde (URAYSİM) bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından ihalelere çıkılarak merkezin yapımına başlanacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, test merkeziyle ilgili üniversite olarak tüm hazırlıkları bitirdiklerini belirterek, şuanda bir takım bürokratik işlemlere takıldıklarını söyledi. Şu anda Kalkınma Bakanlığı’ndan bütçe revizyonunu beklediklerini kaydeden Rektör Gündoğan, “Eğer Kalkınma Bakanlığı bizim bütçemizi revize eder, ‘başlayabilirsiniz’ derse biz startı vermeye hazırız. Alpu’daki yerimiz hazır. Oradaki tesisle ilgili ihale çalışmalarımız tamamlandı. Biz tamamen Ankara’dan gelecek izni bekliyoruz. İzin geldiği anda önce inşaat ihalesine çıkılacak, oradaki tesisler yapılacak. Buna paralel olarak da bu test cihazlarıyla ilgili şartnameler hazırlandı ve bu da tamamlandı. Aynı zamanda onun...