02 / 05 / 2024

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti. Yapı 245 metrekarelik platformdan oluşuyor.

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Dünya Altın Konseyi’nden tüm hesapları alt üst edecek yeni tahmin!

Dünya Altın Konseyi’nden kritik bir açıklama geldi. “Altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini ortaya çıkaracak ters rüzgârlar esmeyi sürdürecek” yorumunda bulunan uzmanlar, 100 dolarlık gerilemede bile piyasanın hâlâ sağlıklı olduğunu ifade etti.

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye'de altın yatırımı 50 tonu geçti!

Dünya Altın Konseyi, Türklerin altın alımının 2023'ün ilk çeyreğinde 50,5 tona ulaşarak rekor kırdığını açıkladı.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

A101'den iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı! Çabuk koşun treni kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olarak bilinen milyonlarca A101'e müjde. A101, Apple'ın en yeni akıllı telefonlarından biri olan iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı. İşte 11 Nisan 2023 iPhone 13 fiyat listesi ve özellikleri...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.

Ekonomi dünyasının ünlü ismi ikaz ışıklarını yaktı! Dünya tarihinin en büyük balonu!

ABD`li girişimci, iş insanı ve yazar Robert Kiyosaki, yatırımcıları kağıda yatırım yapmayı bırakmaya ve fiziki altın almayı düşünmeye çağırdı.

IMF Başkanı finansal krizin sinyalini verdi. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağırı

Gıda krizi ve yükselen fiyatlar dünyada enflasyon krizini tetiklerken IMF’nin patronu Georgieva, dünyanın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana verdiği en büyük krizi sınavını verdiğini dile getirdi. Bazı ekonomistler ise resesyondan söz etmeye başladı.

Altın bir anda zirveye uçtu! Dünya FED’in faiz kararına kilitlenmişti

Tüm dünya ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararına gözlerini çevirmişti. Kararın ardından altın fiyatları zirveyi gördü.

Kentsel dönüşümde dünya rekoru Türkiye'nin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm kredisini 200 bin TL'ye yükseltmeye hazırlanması inşaat sektörünü umutlandırdı. Sektör temsilcileri, dönüşümü hızlandırmak için düşük faizli ve uzun vadeli kredileri tavsiye ediyor.

Türk inşaat şirketleri gözünü Katar Dünya Kupası'na çevirdi!

Türk inşaat şirketleri, şimdilerde gözünü 5 yıl sonra yapılacak Dünya Kupası’na çevrildi.

Ho-In Kang: Ulaşım projelerinde dünya Türkiye'yi izliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'in kendisine "Son on beş yılda akıl almaz bir hamle yaptınız. Dünya Türkiye'yi izliyor" dediğini dile getirdi.

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı Haberi

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı

"American Schools of Oriental Research" dergisinde yayımlanan çalışmada, arkeologların, yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerini ve insansız hava aracı fotoğraflarını kullanarak ve yüzey araştırmaları yaparak Petra antik kentinin kumlarına saklı dev yapıyı bulduğu bildirildi.


Çalışmayı yürüten, Birmingham Üniversitesinden arkeolog Sarah Parcak ve Amerikan Denizaşırı Araştırma Merkezleri Konseyi Müdürü Christopher Tuttle, anıtın, antik alandaki başka bir yapıya benzemediğini belirtti.


Anıtın geniş platformunun yaklaşık bir olimpik yüzme havuzu uzunluğunda ve havuzun iki katı genişliğinde olduğunu belirten arkeologlar, yapının tören alanı olarak kullanılmış olabileceğini söyledi.

Petra antik kentinin merkezinin 800 metre güneyinde yer alan yapı henüz ortaya çıkarılmamış olsa da yüzey çalışmalarında bulunan çömlekler, platformun M.Ö. ikinci yüzyılın ortalarında inşa edilmiş olabileceğini gösterdi.


Yapının, Petra'daki manastırdan sonra alandaki en büyük platformlu alan olabileceği kaydedildi.

Uydudan alınan fotoğraflarda, 245 metrekarelik...