05 / 05 / 2024

üretilen otomobil piyasası

üretilen otomobil piyasası

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 senesi şubat ayında otomobil sektörünün toplam üretimi yüzde 15 oranında azalırken araç üretimi ise yüzde 31 oranında daralma yaşadı.

Konut almakta zorlanan vatandaş şimdi araba da alamıyor! Taşıt kredileri daraldı! Otomobil piyasası kan kaybediyor

Sıfır ve ikinci el araba piyasasında canlılık azalıyor. Taşıt kredilerindeki daralma vatandaşı arabasız bıraktı. Konut sahibi olamayan vatandaş artık araba da almakta zorluk çekiyor.

İkinci el otomobil piyasası hareketlenmeye başladı! İkinci elde araba fiyatları ortalama 679 bin TL oldu!

Arabam.com, mart ayının ikinci el ilan verileri açıklandı. Verilere göre ikinci el otomobil piyasası hareketlenmeye başladı! İkinci elde en çok satılan otomobil Fiat ve Reault olurken, ortalama araba fiyatları 679 bin TL olarak belirtildi.

Peugeot 5008 fiyat listesi! Peugeot 5008 güncel fiyatları ne kadar oldu?

Sıfır kilometre otomobil piyasasında en fazla tercih edilen otomobil SUV modellerden biri olan Peugeot 5008 için yeni fiyat listesi duyuruldu. Buna göre, Peugeot 5008 fiyatları ne kadar oldu? İşte merak ile beklenen modelin fiyatı...

Toyota Corolla'dan yenilenen nisan ayı fiyat listesi!

Toyota’nın popüler modeli Corolla nisan ayına zam ile giriş yaptı. Buna göre, nisan ayının başlaması ile beraber otomobil piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Toyota, Corolla serisine uyguladığı fiyat güncellemesi ile dikkatleri de üzerine çekmeyi başardı.

Sıfır arabaya parası yetmeyen yönünü ikinci ele çevirmişti! Kötü haber geldi! Fiyatlar o tarihten sonra uçacak

İkinci el otomobil piyasasında bir süredir devam eden durgunluk ve fiyat düşüşünün seçim sonrasında tersine dönmesi bekleniyor. 

BETAM açıkladı! Otomobil fiyatlarında yaşanan düşüş devam ediyor!

BETAM tarafından sahibinden.com’da yayınlanan ilanlardan kapsamında hazırlanan ve ikinci el otomobil piyasasının genel durumunu, fiyatlarını, arz ve talep dengesini; araç sınıflarına, yaş gruplarına ve yakıt türlerine göre analiz eden ‘Otomobil Piyasası Görünümü’ raporunu açıkladı.

400 bin TL araç kredisinin geri ödemesi ne kadar? 

Otomobil piyasası Mart başından bu yana hareketlenirken, yükselen kredi faiz oranları nedeniyle vatandaş araç almakta zorlanıyor. 400 bin lira araç kredisi alan bir kişinin 36 ayda ödeyeceği faiz oranı şaşırttı. İşte 400 bin TL’ne geri ödeme planı.

İkinci el araç fiyatlarında son durum nedir? Yükseliş tekrar başladı mı?

Otomobil piyasasında yaşanan yükseliş tarihi zirvelere kadar çıkmış durumda. Sürekli artan enflasyon, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve otomotiv sektöründe yaşanan tedarik problemi araç fiyatlarını rekor düzeyde yükseldiğini kaydetti. Otomobil piyasasında fiyat yükselişi devam edecek mi?

Seçimden sonra konut ve otomobil piyasasını neler bekliyor? Para kazanmak kolay olmayacak! 

Yerel seçimlere sayılı günler kala, seçim sonrası ekonominin seyri merak ediliyor. 88 bin takipçili Piyasa Kurdu isimli kullanıcı, X hesabından seçim sonrası konut ve otomobil piyasası ile ilgili bir değerlendirmesini paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Raporlar fiyatlar düştü diyor ama vatandaş hala otomobil alamıyor

Otomobil piyasasında yaşanan durgunluk fiyatlara da düşüş olarak yansıdı. BETAM’ın raporuna göre satılık otomobil reel fiyatı geçen yılın ocak ayına göre yüzde 8.5 düştü. Araçların ilanda kalma süresi de uzadı ama vatandaş bu fiyatlardan da otomobil alamıyor.

Otomobil piyasası görünümü: Reel fiyatlar düşmeye devam ediyor!

Sahibinden.com ‘’Otomobil Piyasası Görünümü’’ Raporuna Göre; otomobil piyasasında reel fiyatlar düşmeye devam ediyor.

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon vatandaşların alım gücünün azalması otomobil piyasasını da olumsuz yönde etkiliyor. İkinci el otomobil piyasasında müthiş bir durgunluk yaşanıyor. 

Artık konutu değil borsayı konuşacağız! Konut ve otomobil sektöründe şok!

Konut ve otomobil piyasasındaki son durumlar yatırımcılar tarafından sık sık merak konusu oluyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, "Artık konutu değil borsayı konuşacağız" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşların yorumları...

üretilen otomobil piyasası Haberi

üretilen otomobil piyasası

Türkiye'de sıfır araç almanın zorlaştığı bu dönemde, 2021 senesi şubat ayında otomobil sektörünün toplam üretimi yüzde 15 oranında azaldı ve araç üretimi ise yüzde 31 oranında daralma yaşadı. Otomotiv Sanayii Derneği'nin konuya ilişkin yaptığı araştırmalar sonucunda 2022 senesi ocak ayı verileri açıklandı.

Ocak ayında araç üretimi 2021 senesine nazaran yüzde 31 oranında  düşerek 47.778 adet otomobil satıldı. Toplam üretimin ise yüzde 15 oranında azalma yaşamasıyla 90.520 tanesinin satıldığı belirtildi. Traktör satışlarıyla birlikte toplam üretim 94.144 adede çıktı.

Bununla birlikte...

2022 senesi ocak ayı 2021 senesi aynı aya nazaran 39.692 adet otomobil üretmesiyle yüzde 12 oranında azalma gerçekleştirdi. Otomobil sektörü Ocak 2022 senesi ile 29.020 adet araç üretmesiyle yüzde 18 oranında geriledi. Ocak 2022 senesinde hafif ticari araç pazarı yüzde 12...