26 / 07 / 2024

üretilen projeler sergilendi

üretilen projeler sergilendi

Eskişehir’de taşınacak olan stadyum alanı için "Taşınacak Olan Eskişehir Stadyum Alanında Yeni Fikirler” isimli tek aşamalı kentsel tasarım fikir Yarışması düzenledi.Yarışma sonrasında ortaya çıkan projelerin sergi açılışı yapıldı.

Konut sektörü gücünü tüm dünyaya gösteriyor!

Türkiye ve Katar arasındaki işbirliği artıran Expo Turkey by Qatar'da projeler sergilendi. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, fuar ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şehitkamil'in sanat merkezi projeleri mimar adayları için sergilendi!

Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’na katılan projeler, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölümü öğrencileri için özel olarak sergilendi

Marka algısı konut tercihinde öne çıkıyor!

Birbiri ardına üretilen projeler konut alıcısını seçim yapmakta oldukça zorluyor. Kaliteli malzeme, konforlu yaşara ve sosyal alanların artık standartlaşması alıcıyı farklı özellikler aramaya yöneltirken, değişmeyen tek kriter "güven" olarak öne çıkıyor.

Konutta ilk tercih marka oldu!

Son yıllarda birbiri ardına üretilen projeler konut alıcısını seçim yapmakta oldukça zorluyor. YP İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya: “Konut alıcısı artık özellikli konutların peşinde." dedi.

Antalya'daki projeler yanlış mı uygulanıyor?

Antalya için olmazsa olmazlarından olan bazı projeler ve yatırımlar, yanlış uygulama, ‘ben yaptım oldu’ mantığı ve en önemlisi yeni rant alanları yaratma adına bir türlü olmuyor.

Baumit ile özel projeler, özel çözümler!

Baumit Türkiye, kentsel dönüşüm projelerinin ağırlık kazandığı İstanbul’da başarılı çalışmalara imza atıyor. Bu projelerden biri olan Yıldız Residence, Baumit’in Türkiye’de ısı yalıtım uygulaması yaptığı projeler içerisinde 15cm EPS kullanımı ile öne çıkı

Kuş Cenneti projeleri görücüye çıktı!

Samsun’un Bafra ilçesindeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde düzenlenen 'Peyzaj Mimarları Odası Genç Yaz Okulu Projesi'ne katılan öğrencilerin hazırladığı projeler, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi bahçesinde sergilendi.

TOKİ ilk kez konut alacaklar için uzun vadeli projeler üretecek!

Konut fiyatlarındaki hızlı artış vatandaşların gayrimenkule olan ilgisini frenlerken, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ilk kez konut sahibi olacaklar için şehrin içinde, sosyal odaklı ve uzun vadeli projeler üretmek için atağa geçti.

Mardin'de oteller küçülüyor, projeler iptal ediliyor!

Mardin'de PKK eylemleri, turizme büyük darbe vurdu. Hedeflerde %80 kayıp yaşanan kentte, oteller küçülürken, projeler iptal ediliyor. Özgür Azad Güngör, "2015 kayıp yıl oldu, endişemiz 2016'yı da kaybetmemek" dedi.

Yeşil bina sertifikalı projeler zirveye oynuyor!

Teknoloji ve konforu harmanlayarak geleneksel yapılaşma algısına yepyeni bir bakış açısı getiren marka projeler ve yeşil bina sertifikalarıyla donatılmış projeler, tercih sırasında zirveye oynuyor.

Markalı projeler kentlerin imajını değiştiriyor!

Geleneksel yapılaşma algısını baştan aşağıya değiştiren marka projeler, sağladığı avantaj ve prestijle gerek ofis gerek konut anlamında yenilenen ve dönüşen Türkiye'nin aydınlık yüzü oluyor.

Çed raporu alması gereken projeler!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çed süreci deniyor. Peki, çed raporu alması gereken projeler neler?

Malatya'yı cazibe merkezi haline getirecek projeler!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüteceği projeler bir toplantıda görüşüldü. İşte Malatya'yı cazibe merkezi haline getirmesi planlanan projeler...

üretilen projeler sergilendi Haberi

üretilen projeler sergilendi

Eskişehir’de taşınacak olan stadyum alanı için "Taşınacak Olan Eskişehir Stadyum Alanında Yeni Fikirler” isimli tek aşamalı kentsel tasarım fikir Yarışması düzenledi.Yarışma sonrasında ortaya çıkan projelerin sergi açılışı Tepebaşı Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleşti. Programda konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mimarlık Bölümü Başkanı Ayşen Öztürk, Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun önemli bir kent dinamiği olduğundan bahsetti. Stadın çevresindeki alanların bu dinamiğe değer kattığını kaydeden Öztürk, “Taşınma kararı alınan Eskişehir Atatürk Stadyumu yaklaşık 50 yıldır futbolun yanı sıra yüzme, basketbol, voleybol, atletizm ve bunun gibi spor aktiviteleriyle, resmi bayram kutlamaları iki üniversitenin mezuniyet törenlerine ev sahipliği yapan önemli bir kent dinamiğidir. Stadyumun çevresinde yer alan hava hastanesi, okullar bölgesi ve bunun gibi alanlarda bu dinamiğe artı değer katmakta. Gelecek planlarda ayrıştırılamaz, bütüncül bir bakışa...