02 / 05 / 2024

Üretim ve Test Merkezi

Üretim ve Test Merkezi

Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Üretim ve Test Merkezi'nde dental ve ortopedik implantların tasarımı ve yüzey kaplama işlemleri yapılacak...

Bakanlıktan müjde! O öğrencilerin hesaplarına yarın 7649 TL, 11.470 TL ve 15.293 TL yatırılacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gazi ve şehit çocuklarına eğitim yardımı yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine maddi destek sağlanacak. Bakanlıktan müjde!

Smartdetect Sensör Yazılım Üretim Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Smartdetect Sensör Yazılım Üretim Ve Pazarlama Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Aleksander Dudnık, Evgenııa Dudnık ve Irına Sotnıchenko Oktay ortaklığında kuruldu.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Habitat İstanbul Organik Gübre Üretim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Habitat İstanbul Organik Gübre Üretim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Vacip Kahveci tarafından kuruldu.

Üretim ve ihracatında dünya lideri olduğumuz ürünlerden 1,1 milyar dolar gelir elde ettik!

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından açıklanan verilere göre kuru incir, kuru üzüm ve kuru kayısı ihracatı bir sezonda yüzde 5 artarak 1,1 milyar dolara yükseldi.

Nova Ndt Mühendislik Ve Test Kontrol Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Nova Ndt Mühendislik Ve Test Kontrol Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da 1.000,000,00 TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Ovetechs Mühendislik Tasarım Ürün Geliştirme Üretim Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ovetechs Mühendislik Tasarım Ürün Geliştirme Üretim Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 220 bin TL sermaye bedeli ile Dorukhan Övet ve Hasan Buldu ortaklığında kuruldu.

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

MEB Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı başvuruları bitti mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bursluluk Sınavı başvuru tarihini ve onay süresini uzattı. Peki, MEB Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İşte MEB tarafından yapılan açıklama ve tüm detayları...

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans sektöründeki bir çok banka ve kuruluşun kredi musluklarını kapatması, üretim ve ihracatta tehlike sinyalleri vermeye başladı. Seçim belirsizliği ve nakit sıkışıklığı nedeniyle önünü göremeyen sanayici, ‘kredi yok, bankası var’ diyor.

Ankara, Bursa ve Tokat'ta KDV'den muaf 6 gayrimenkul satılıyor! 48 aya varan vade fırsatını kaçırmayın! 

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Ankara, Bursa ve Tokat illerinde yer alan 6 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Ankara, Bursa ve Tokat illerindeki gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? 

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

Kahramanmaraş merkezli Türkiye’yi sarsan iki depremin ardından ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde eğitime ara verildi. Fakat kısa süre sonra milyonlarca öğrencinin geleceğini etkileyecek  YKS ve LYS sınavları yapılacak. Peki sınavlar erteleniyor mu? Pek çok öğrenci ve aileleri bu sorunun yan

Üretim ve Test Merkezi Haberi

Üretim ve Test Merkezi

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) kurulacak olan Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Üretim ve Test Merkezi'nde (Orto-Dent-Mer) dental ve ortopedik implantların tasarımı ve yüzey kaplama işlemleri yapılacak. 

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğiyle kurulacak merkezde vakum plazma sprey kaplama ünitesi, sterilizasyon ve temiz odası ile 6 milyon liralık lojistik destek ünitesi yer alacak. 

Projenin tamamlanmasıyla milyonlarca dolar değerindeki katma değeri yüksek implant ve protezler, Türkiye'de kaplanmaya başlayacak. Merkezde kısmen üretim yapan ve yurt dışından ithalat yapan firmalar için yeni tasarımların oluşturulması, özel kaplama işlemleri ve performans testleri gerçekleştirilecek. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Üstel

     

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel, yaptığı açıklamada, merkezde implant kaplamalarının uygun maliyette üretilebilir hale getirileceğini belirterek, ihtiyaç sahiplerinin implantlara daha kolay ulaşmasının mümkün...