29 / 04 / 2024

Üretim yerleri şehir merkezlerine mi kuruluyor

Üretim yerleri şehir merkezlerine mi kuruluyor

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut 'Tanıtım imkanı, çalışanların işe yakın bölgelerde oturma istekleri gibi etkenlerden dolayı çeşitli sektörlerin üretim yerleri, şehir merkezlerinden vazgeçemiyor' dedi.

Yedisu fayında 7.2 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Doç. Dr. Taylan Sançar, riskli yerleri bir bir açıkladı!

Dersim, uzmanların 7 üzerindeki büyüklükte deprem beklediği bölgeler arasında yer alıyor. Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Sançar, konuyla ilgili konuştu ve riskli yerleri bir bir açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu ve Güneydoğu'ya önemli uyarılar yaptı ve şehir şehir tehlikeli yerleri açıkladı. İşte Görür'ün o açıklamaları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 83 bin 162 öğrenciye eğitim desteği verecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim gören öğrencilere kişi başı 750 Türk Lirası olacak şekilde toplam 62 milyon 371 bin 500 Türk Lirası destek vereceği açıklandı.İşte haberin ayrıntıları...

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 4 iş yeri!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 4 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerleri açık teklif usulüyle satılacak ver 29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 15.00’da ihale düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deneyimli ve deneyimsiz tam 217 personel alacak! KPSS şartı yok! Acele edin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPER bünyesinde istihdam etmek üzere öğretim, hastane ve uzman alanlarında KPSS şartsız personel alacak. Yayımlanan ilanlara göre adaylardan KPSS şartının talep edilmediği öğrenildi.

YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) giriş yerleri için geri sayım başladı. Peki, YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?

YKS deprem bölgesinde yapılacak mı? ÖSYM'den binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi! Sınav yerleri belli oldu!

Binlerce öğrencinin geleceğine yön vereceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin ÖSYM’den önemli bir son dakika açıklaması geldi. Depremzede öğrencilerin sınav yerleri belli oldu. İşte detaylar..

Bahçeşehir Üniversitesi çok sayıda Öğretim Görevlisi alıyor! Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın!

Bahçeşehir Üniversitesi çok sayıda Öğretim Görevlisi alacağını duyurdu. Akademisyenler ve akademisyen adaylarının kaçıramayacağı kadroları sizler için derledik.

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Gülşah Kaplan tarafından kuruldu.

Agrass Port Spor Malzemeleri Üretim Limited Şirketi kuruldu!

Agrass Port Spor Malzemeleri Üretim Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Adem Demirtaş tarafından kuruldu.

Eskişehir Sivrihisar'daki binaların yüzde 28'inde yıkılma tehlikesi var!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri, Sivrihisar ilçesinde yer alan 170 yapıyı deprem hasarı riski yönünden inceleme yaptı. İncelenen yapılardan yüzde 28’inin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nden kiracılara yüzde 60 indirim!

Bursa Yenişehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında  faaliyetlerinde azalma olan iş yerleri ve taşınmaz kiralarında yüzde 60 indirim yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira almayacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, Covid-19 tedbirleri doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararıyla işyerleri kapatılan Manisa Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmaması yönünde karar verildi.

Üretim yerleri şehir merkezlerine mi kuruluyor Haberi

Üretim yerleri şehir merkezlerine mi kuruluyor

Tanıtım imkanı, çalışanların işe yakın bölgelerde oturma istekleri gibi etkenlerden dolayı çeşitli sektörlerin üretim yerleri, şehir merkezlerinden vazgeçemiyor.


AA muhabirinin sorularını cevaplayan Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, insan hayatının en verimli yıllarını ve gününün önemli bir kısmını işyerinde geçirdiğini belirterek, bir çalışan için iş yeri ortamı ve güvenliğinin çok önemli olduğunu, bu konuda gerekli önlemleri küçük ya da büyük demeden her işyerinin alması gerektiğini kaydetti.


Korkut, bu noktada kayıt dışı üretimin, sadece sektörün değil Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olarak ortaya çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:


"Her sektörde olduğu gibi kayıt dışı ekonominin yarattığı haksız rekabet ambalaj sektörümüzün de sorunlarından biri. Ciddi kuruluşlar ücretlerin vergi ve sigorta yükümlülüklerinden uymak zorunda oldukları her türlü mükellefiyeti yerine getirirken, kayıt...