05 / 05 / 2024

urfa 2013 okul yatırımları

urfa 2013 okul yatırımları

Şanlıurfa, eğitime en fazla yatırım yapılan il olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2013 yılında temeli atılan 352 adet okulun maliyetinin 1 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Kuveytli dernek Şanlıurfa'da 3 okul yapacak!

Kuveyt merkezli Necat Yardım Derneği, Şanlıurfa'da 12 derslikli lise, sekizer derslikli birer ilkokul ve ortaokul ile 1 halı saha inşa edecek.

Kuveytli hayırseverler Şanlıurfa'da okul yaptıracak!

Kuveytli hayırseverler tarafından Şanlıurfa'da inşa edilecek lisenin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende, Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur'un yaptığı dua sonrasında okulun temeline ilk harç ve tuğla yerleştirildi.

Yeni Zelanda'dan Şanlıurfa'ya okul projesi!

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr, Şanlıurfa'da sığınmacı çocuklar için okul inşaatına başlayacaklarını belirtti. Curr, okul için anlaşmanın son aşamaya taşındığını söyledi.

6 şehirde toplam 59 okul, 7 yurt ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı!

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen 59 özel okul, 7 öğrenci yurdu, 13 sağlık kuruluşu, 8 etüt merkezi, 1 vakıf, 13 dernek ve 1 kurs merkezi mühürlendi.

Ormanı olmayan Şanlıurfa'da dışarıya en çok mobilya satılıyor!

Bir milyon 940 bin hektarlık alana sahip Şanlıurfa'da, ormanlık alanlar toplam arazinin yüzde birini bile oluşturmuyor. 2013 verilerine göre, kentte yaklaşık 4 bin 400 hektar orman ile 4 bin 500 hektar bozuk ormanlık alan bulunuyor.

Şanlıurfa Mehmet Saçlı İlkokulu'nda inşaat başladı!

Ders zilinin geçtiğimiz hafta çalmasıyla birlikte Şanlıurfa'da bir okul onarıma girdi. Şanlıurfa Mehmet Saçlı İlkokulu'nun bahçesi, tadilat nedeniyle moloz yığınlarıyla doldu. Okulun çatısında da onarım başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tepki çekti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 8 okul yolunu tamamladı!

Çocukların okula çamursuz gitmelerini sağlamak için yoğun çaba harcayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önceden tespit ettiği 45 okulun 37’sinde çalışmalarını tamamlarken, kalan 8 okulun yolunu da bitirmek üzere.

Şanlıurfa Basın Konutları 'nın kurası bugün çekiliyor!

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ tarafından 6 Mayıs 2013 'te ihalesi yapılan Şanlıurfa Basın Sitesi 'nin tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.

Şanlıurfa Piazza AVM 1 milyon ziyaretçi ortalamasına ulaştı!

10 Ekim 2013 tarihinde kapılarını açan Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi her ay bir milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlıyor. Ziyaretçilerine alışverişin yanı sıra eğlence ve sosyal yaşam alanı da sunuyor.

Şanlıurfa Gazeteciler Sitesi'nde sona gelindi!

Karaköprü'de TOKİ tarafından yapılan Şanlıurfa Basın Sitesindeki çalışmalarda son aşamaya gelindi.TOKİ tarafından, 06 Mayıs 2013 günü ihalesi yapılan Şanlıurfa Basın Sitesinin kararlaştırılan tarihten önce tamamlanacağı belirtiliyor.

Çubuk Cezaevi yıkılarak yerine okul inşaatı başladı!

Yavuz Selim Mahallesi'nde 1950 yılında yapılan ve 2013 yılına kadar faaliyetini sürdüren Çubuk B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adalet Bakanlığı taralından kapatılmasının ardından, okul yaptırılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildi...

Çubuk Cezaevi yerine okul inşa edilecek!

Yavuz Selim Mahallesi'nde 1950 yılında yapılan ve 2013 yılına kadar faaliyetini sürdüren Çubuk B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Adalet Bakanlığı taralından kapatılmasının ardından, okul yaptırılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edild

Şanlıurfa'da 2013 yılında temeli atılan 352 adet okul 1 milyar liraya mal olacak!

Şanlıurfa, eğitime en fazla yatırım yapılan il olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2013 yılında temeli atılan 352 adet okulun maliyetinin 1 milyar lirayı bulması bekleniyor.

urfa 2013 okul yatırımları Haberi

urfa 2013 okul yatırımları


Eğitim’de son sıralarda yer alan Şanlıurfa’ya yüz milyonlarca lira para harcanıyor. Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da katılımı ile temeli atılan okulların şimdiye kadar 287 tanesi ihale edildi. Eğitime hazır hale getirilen okul sayısı ise 110. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına 240 okulun yetiştirilmesi planlanırken tamamlanan okul sayısının yıl sonuna kadar 250’yi bulması bekleniyor. Tamamı 530 derslikten oluşacak olan bu okulların toplam kapasitesi ise 15 bin civarında olacak.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA YATIRIM URFA’YA

Kimi okullar yıkılarak yerine derslik sayısı daha fazla binalar yapılırken projedeki okulların yüzde 90’nına yakını yeni yapılan okullardan oluşuyor. Projedeki her bir okulun ortalama maliyeti 6 ile 7 milyon arasında değişiyor. İhale edilen ve henüz edilmeyen okulların toplam maliyetinin ise inşaat ve donanımlara harcanacak paralarla birlikte...