07 / 05 / 2024

Urfa toki inşaatları

Urfa toki inşaatları

Urfa'da son zamanlarda TOKİ konutlarında artış meydana geldi. Dar gelirlilerin kurtarıcısı konumunda olan TOKİ, şehrin her yerine inşaat yapmaya başladı.

Mahkeme 'dur' demişti, TOKİ vites yükseltti: 'Kanal İstanbul' çevresindeki inşaatlar tam gaz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin geçeceği en verimli arazileri üzerinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın inşaatları yükseliyor. 

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin konut inşaatlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Vatandaşlar inşaatlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Tel Abyad'daki kamu inşaatlarında son durum ne?

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatı sayesinde terörden temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde yapımı süren kamu inşaatlarını inceledi.

TOKİ'nin inşaatları ve ihaleleriyle ilgili 4 soru!

TOKİ tarafından yapılan inşaatlar ve ihaleler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ'nin yurt dışında yaptığı inşaatlar TBMM'de!

OKİ tarafından yurt dışında yapılan inşaatlar TBMM'de konu oldu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, TOKİ'nin yurt dışı projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Dede Yıldırım 2. etap TOKİ inşaatını inceledi!

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ilçede yapımı devam eden 2. etap TOKİ inşaatlarını inceledi.

Ertan Sapankaya: Konut inşaatlarında yüzde 10 artış bekliyoruz!

TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, "Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri dikkate alındığında 2017-2021 yılları arasında konut inşaatlarında İlk üç yılda yüzde 10 son iki yılda ise yüzde 12 oranında artış bekliyoruz" dedi.

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.

Yoav Galant: Gush Etsyon'da inşaatlar yapılmalı!

İsrail İskan Bakanı Yoav Galant, Kudüs'ün güneyindeki Gush Etsyon'a ziyaret düzenledi. Bölgede yarım milyon yerleşimcinin yaşayacağını belirten Galant, "Gush Etsyon'da inşaatlar yapmamız gerekiyor. Burası tarihi ve stratejik önem taşıyor." dedi.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentileri aştı!

ABD'de yeni konut inşaatları mayısta 1.16 milyon adete gerilemesine rağmen beklentileri aştı. İşte ayrıntılar...

Bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor!

Gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor. Yeni yönetmelik taslağına göre; tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılacak tüm malzemelerde, yalıtım özelliği zorunlu olacak.

Bursa Osmangazi'de inşaatlar kontrol altında!

BURSA’da Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yaptıkları denetimlerle devam eden inşaatların yol ve kaldırım işgallerine yönelik çalışma yaptı. Zabıta ekipleri, güvenlik önlemi alınmayan inşaatlar için de işlem yaptı.

Urfa toki inşaatları Haberi

Urfa toki inşaatları

Urfa'da son zamanlarda TOKİ konutlarında artış meydana geldi.  Dar gelirlilerin kurtarıcısı konumunda olan TOKİ, şehrin her yerine inşaat yapmaya başladı. Kimileri bunu memnuniyetle karşılarken kimisi ise karşı çıktı.  Emlakçılara bu konu hakkında Şanlıurfa.com olarak mikrofon uzattık. İşte emlakçıların TOKİ konutları artışı ve inşaat sektörü üzerindeki etkileri hakkında söyledikleri: 


TOKİ URFA'DA KONUT FİYATLARINI YARI YARİYA DÜŞÜRDÜ 

Emlakçı Naci Çiriş " TOKİ inşaat sektörüne iyi yansıdı. En başta emlak ve konut fiyatlarının düşmesine neden oldu.  Bahçelievler'de 160 bin liraya aldığımız ev şu anda 110 bin liraya düştü. Bu çok büyük bir etki ve ilerde de bu etkiyi görmeye devam edeceğiz. Emlak ve konut fiyatlarının düşmesi orta gelirlilerin ev alması için bir umut kapısı oldu. Hem taksitli alışverişi getirdi hem de fiyatların düşmesini sağladı....