27 / 04 / 2024

Sultantepe Korusu'ndaki inşaatlar tepki çekti!

Sultantepe Korusu'ndaki inşaatlar tepki çekti!

İstanbul'da bulunan Sultantepe Korusu'nda yıllardır süren inşaatlar, çevredeki mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar Sultantepe Korusu'nun önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdiler...



İstanbul Üsküdar’da Fethi Paşa Korusu’nun yakınında yer alan ve halkın Sultantepe Korusu olarak nitelendirdiği Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda uzun süredir devam eden inşaatlara halk tepki gösterdi.

Bir Gün Gazetesi’nden Berfin Şengil’in haberine göre, Sultantepe Mahallesi vatandaşları, dün korunun önünde bir basın açıklaması yaptı. Avukat Avukat Onur Cingil “Başlattığımız hukuki mücadelemiz sonucunda yapılacak teknik incelemelerde projeye aykırılıklar olduğu görülecek’’diyerek sahtecilik yapıldığını, belgeler uydurulup kaçak inşaatlar yapıldığını da ekledi.

 Koruma kurulunun yaklaşık bir aydır karar vermediğini belirten Cingil, konuşmasına şu şekilde devam etti:

‘’Buradaki ağaçların kesilmediği iddia ediliyor. Ancak çıplak gözle bakıldığında dahi burada ne kadar ağacın eksildiği ortada. Ayrıca burada yapılacak ve devam edecek inşaatlarla sadece burasıyla sınırlı kalınmayacak ve plan yoğunluğu artırılacağa benziyor.’’

50 yıldır ilgili yerde yaşadıklarını söyleyen vatandaşlardan biri de “Burada ağaç kesilmediği söyleniyor. Ancak kimse görmesin diye sabaha karşı 5 gibi gelip ağaç kesimlerini gerçekleştirdiler. Burası ağaçtan görülmeyen bir yerdi. Bu binalar da yoktu” diye konuştu.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün restorasyonunda son durum!


Geri Dön