05 / 05 / 2024

Urla Deniz Arkeoloji Müzesi

Urla Deniz Arkeoloji Müzesi

Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) desteğiyle Urla'da yapımı tamamlanan Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeoloji Araştırma Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

Urla Sevilla Kekliktepe Villaları görücüye çıktı!

Sevkon Gayrimenkul, İzmir Urla'da hayata geçirdiği muhteşem doğa ve deniz manzaralı Sevilla Kekliktepe projesi ile lüks ve doğal yaşam anlayışına yeni bir boyut getiriyor. Sevilla Kekliktepe Villaları, 11 farklı tipte ve toplam 32 villadan oluşuyor.

Urla'da Deniz Arkeoloji Müzesi törenle açıldı!

Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) desteğiyle Urla'da yapımı tamamlanan Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeoloji Araştırma Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Megapol Urla Evleri'nde teslimler 30 Haziran'da!

Megapol Group, Urla'da farklı bir konsepti hayata geçirdi. İçmeler'de projelendirilen ve birinci etabı bitirilen Megapol Urla Evleri'nde; doğa, termal ve deniz bir arada sunuluyor.

Megapol Urla Evleri'nde 639 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Megapol Group, Urla'da farklı bir konsepti hayata geçirdi. İçmeler'de projelendirilen ve birinci etabı bitirilen Megapol Urla Evleri'nde; doğa, termal ve deniz bir arada sunuluyor.

Deniz'e karşı Urla: Palmiye Park Mare

Palmiye Park, İzmir’in en değerli bölgelerinden Urla Kalabak’ta yeni bir projeye başladı. Palmiye Park Mare denizi ve yeşili sevenler için 2’şer katlı 6 bloktan oluşuyor.

Megapol Urla Evleri'nde 190 villadan 128'i tamamlandı!

Deniz ve termalden oluşan Megapol Urla Evleri'nde birinci etap Haziran 2015 tarihinde teslim edilecek. Toplam 190 villanın yer aldığı projesinin ilk etabında 128 villanın yapımı gerçekleşti.

Megapol Urla Evleri'ne İstanbul'dan da talep var!

Deniz ve Termal konsepti ve benzersiz özellikleriyle Megapol Urla Evleri, şehir konforunda doğa ile bütünleşmek isteyenlerin adresi oldu. Megapol Urla Evleri'ne sadece İzmir'den İstanbul'dan da talepler var...

Urla Megapol Evleri 'nde 3 ayrı fırsat!

Megapol Group, Urla'da farklı bir konsepte imza attı. Toplam 190 villadan oluşan ' Megapol Urla Evleri ', sakinlerine termal, deniz ve doğa olanağını bir arada yaşatacak.

Megapol Urla Evleri'nde 3 ayrı fırsat bir arada!

Megapol Group, Urla' da farklı bir konsepte imza attı. Toplam 190 villadan oluşan 'Megapol Urla Evleri', sakinlerine termal, deniz ve doğa olanağını bir arada yaşatacak.

Urla Megapol Evleri'nde fiyatlar 499 bin TL'den başlıyor!

Megapol Group, Urla'da farklı bir konsepte imza attı. İzmir Urla'da hayata geçirilen ve toplam 190 villadan oluşan 'Megapol Urla Evleri', sakinlerine termal, deniz ve doğa olanağını birarada yaşatacak

Megapol Urla Evleri 499 bin TL'den!

190 villa yer aldığı projede “Deniz, Termal, Doğa” konsepti ön plana çıkıyor.Çeşme'ye 10, İzmir'e 15 dakika uzaklıkta olan Megapol Urla Evleri 5 farklı villa tipinden oluşuyor.

Altı derya deniz evler yapılıyor!

Varakı mihrü vefayı kim okur kim dinler' diye başlayan KamÜ® Mehmed Efendi tarafından yazılmış bir mısra vardır. Bizimki de o hesap; yazıyoruz ama dinleyeni, kulak asanı yok! Evet elin adamı altı derya deniz ev yapıyor...  

Urla Deniz Arkeoloji Müzesi Haberi

Urla Deniz Arkeoloji Müzesi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin arkeoloji dünyasının en önemli ülkelerinden birisi olduğunu, bu alanda alınan her mesafenin dünya tarafından dikkatle izlendiğini, su altı arkeolojisinde de sınırlı imkanlarla bugüne kadar çok önemli sonuçlara ulaşıldığını ifade etti. Urla'daki kazılarda Neolotik dönemden günümüze Akdeniz'i içine alan bölgeye ilişkin çok önemli bilgi ve bulgulara ulaşıldığına dikkati çeken Koç, su altı arkeolojisi konusunda Vehbi Koç Vakfı'nın dahil olduğu projeler bulunduğunu, kendisinin de arkeoloji ve su altı dünyasına olan yakın ilgisinin birleşerek bu projenin doğmasına öncülük ettiğini dile getirdi. 


BEKLENTİLER FAZLA 

Kurulan araştırma merkezinin dünya standartlarında olduğunu vurgulayan Koç, merkez bünyesinde restorasyon laboratuvarı, depo alanı, ulusal ve uluslararası ölçekte araştırmaların yürütüleceği kütüphane, konferans salonu, 30 kişi kapasiteli yatakhane ve antik dönemlerden...