15 / 05 / 2024

Urla sahili

Urla sahili

Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça ile Urla Kum Denizi’nde modern sahil düzenlemelerine başladı. Foça’daki çalışmalar Temmuz sonunda, Urla’daki çalışmalar ise Ağustos sonunda tamamlanacak.

Urla Gülbahçe imar planı değişikliği 1 Mayıs'ta askıdan inecek!

İzmir Urla İlçesi, Gülbahçe Mahallesi, 161 parselin bir kısmının Belediye Hizmet Alanı ( Terfi Merkezi 2 ) diğer kısmının park alanı olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 1 Mayıs'ta askıdan inecek.

Van Gölü sahili temizlenecek!

Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Erciş İlçe Kaymakamlığı ve Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan kampanya çerçevesinde Van Gölü sahili temizlenecek.

Başiskele Sahili'ne kapalı pazar inşa ediliyor!

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın seçim vaatleri arasında yer alan ve Körfez Mahallesi’nde Başiskele Sahili'ne yapılması uygun görülen kapalı pazar alanında organik sebze ve meyvelerin satışı yapılacak...

Deniz'e karşı Urla: Palmiye Park Mare

Palmiye Park, İzmir’in en değerli bölgelerinden Urla Kalabak’ta yeni bir projeye başladı. Palmiye Park Mare denizi ve yeşili sevenler için 2’şer katlı 6 bloktan oluşuyor.

Urla ve Seferihisar'ın su şebekeleri yenileniyor!

İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Gülbahçe, Balıklıova ve Özbek mahalleri ile Seferihisar’ın Ulamış ve Düzce mahallelerinin içme suyu alt yapısını baştan sona yenileyecek. 3.6 milyon TL’lik yatırım önümüzdeki günlerde başlıyor.

Urla'daki taş ocağının ÇED toplantısı 2 Temmuz'da!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün Urla'nın Birgi Köyü'nde 100 hektarlık alanda kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ön izin alan şirket projeyi halka anlatacak.

Başiskele Sahili’ne 100 araçlık otopark geliyor!

Liman Caddesi ve Mesan Sokağa cepheli kapalı pazar yeri yapımı için çalışmalar devam ederken yaz aylarında sahilde artan araç yoğunluğu nedeniyle Başiskele Sahili’nde 100 araçlık büyük bir otopark çalışması için ekipler kollarını sıvadı

İbrahim Karaosmanoğlu 7 sahili birden denetledi!

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 7 sahili birden denetledi. Karaosmanoğlu “Kandıra ilçemize ve sahillerimize uyguladığımız projeler ve yatırımlarla insanımıza yakışan çalışmaların ortaya çıkması bizleri mutlu ediyor" dedi

Urla villalarına mimarlar itiraz etti!

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan ardından 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü.

Kocaeli Körfez Tütünçiftlik Sahili gündeme taşındı!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, uzun zamandır tartışma konusu olan ve bölge sakinlerinin şikayetlerine konu olan Körfez Tütünçiftlik Sahili'nde Yarış Pisti olarak kullanılan rekreasyon alanını Meclis gündemine taşıdı.

Urla'ya RES geliyor!

Urla Rüzgar Enerji Santralı'nın 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planlarını onayladı. Urla'da Sineklidağ-Çıtlıkdağ Mevkiinde RESİYTE Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılacak.

Urla Rüzgar Enerji Santrali imar planı yarın askıda!

İzmir Urla İlçesi “Urla Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları yarın askıya çıkıyor...

Urla Sefaköy Villaları teslim tarihi!

7 adet akıllı sistemle donatılan evden oluşan Urla Sefaköy Villaları toplam 170 bin metrekare arazi üzerinde yükseliyor. Proje İzmir İl'i Urla İlçe' sinde yükseliyor. İşte Urla Sefaköy Villaları teslim tarihi...

Urla sahili Haberi

Urla sahili

Büyükşehir Belediyesi, kentin turistik iki ilçesi Urla ve Foça’da sahil düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla Yeni Foça’da 1.4 kilometrelik sahil bandı ile Urla’da Atatürk Mahallesi Kum Denizi bölgesinde 800 metrelik sahil bandı modern bir görünüme kavuşturuluyor.


Düzenleme ile birlikte Yeni Foça’da sahil güzergahında yol, tretuvar ve bisiklet yolu yapılıyor. Ayrıca bölgenin en önemli çekim yerlerinden olan meydanı da yeniden düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürüyüş yollarında bozulmaların önüne geçmek amacıyla bu projede özel bir teknik kullanmak için çalışma yapıyor. Yürüyüş yoluna, kaplamaların daha uzun ömürlü olması için, yaklaşık 700 kilogram ağırlığında beton bloklarla kumlamalı parke döşenecek. Peyzaj düzenlemeleri ile birlikte sahil güzergahına banklar yerleştirilerek oturma alanları oluşturulacak. Bu bölgede denize girilebilmesini kolaylaştırmak için basamaklar yapılacak. Düzenleme çalışmalarının Temmuz sonuna kadar...