18 / 05 / 2024

urla villalarının mahkeme kararı ne

urla villalarının mahkeme kararı ne

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan ve zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tatilini geçirdiği işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar ile ilgili çevrecileri üzecek karar geldi.

Kiracısını mahkeme kararıyla çıkartan ev sahibinin karşılaştığı manzara hayrete düşürdü! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken Sosyal Medya Fenomeni Serkan Tanyıldızı X hesabı üzerinden ev sahibinin 1.500 TL kira veren kiracısını evden mahkeme kararıyla çıkarttıktan sonra karşılaştığı manzarayı paylaştı. 

Bu villalar 28 yıldır kaderine terk edildi! Gizemli villaların sırrı ne?

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 28 yıldır kaderine terk edilen 31 lüks villa kaderine terk edildi. Peki bu villaların sırrı ne? 

Ünlü AVM'nin inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi vatandaşları isyan ettirdi!

11 Aralık 2023 tarihinde Trabzon İdare Mahkemesi tarafından inşaat ruhsatı iptal edilen Trabzon Forum Alışveriş Merkezi ek binasında ruhsatsız çalışmaların devam etmesi tepki çekti. Söz konusu inşaatı belediye de engelleyemedi. Yaşanan duruma vatandaşlar adeta isyan etti.

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

İstanbul'da 30 milyon TL'ye satılan villaların inşaatındaki hatalar şok etti!

İstanbul'da bir villa kentteki inşaatta yapılan eksiklikler görenleri hayrete düşürdü. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, görselleri paylaştı ve "Değişen bir şey yok" dedi. İşte gelen yorumlar...

Türkiye, Dubai'deki lüks villaların ilham kaynağı oldu!

Dünyada 65 ülkede lüks ve prestijli mekanların gözdesi olan Elazığ vişne mermeri Dubai'deki lüks villa projesinde kullanılmak üzere ihraç edilmeye devam ediyor. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Bigados Villaları 4 ay sonra teslim! Son fırsatları kaçırmayın!

Ertemel Group tarafından Silivri Selimpaşa Mahallesi'nde inşa edilen Bigados Villaları'nda satışlar devam ediyor. Bigados Villaları'nın teslimleri 4 ay sonra yapılması planlanıyor. Son fırsat villaları kaçırmayın. İşte Bigados Villaları fiyat listesi 5 Ekim 2023.

Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek?

Erkay İnşaat tarafından hayata geçirilen "Hayal Urla Evleri" projesinin nerede konumlandığı merak ediliyor. Peki, Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Günübirlik kiralık dairelere yeni düzenleme! İlk sinyal geldi

Turizm merkezlerinde doluluk oranlarının yüzde 55-60 düzeyinde kalması sektörü zor duruma sokuyor. Sahil kentlerinin pek çoğunda ikincil konutların ve villaların kayıtsız şekilde kiralanmasına tepkiler sürerken yeni düzenlemenin de önü açıldı. İşte tüm detaylar...

Privatus Urla'da teslimler Mart 2025'te! Yeni Proje!

Privatus Urla Villaları eşsiz tabiatı ile bir doğa harikası olan İzmir’in göz bebeği Urla İlçesin'de satışları devam ediyor. Ketenci İnşaat tarafından hayata geçirilen Privatus Urla Villaları Mart 2025'te teslim edilmesi öngörülüyor.

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Miras, birine, ölen bir yakınından kalan mal mülktür. Miras yolu ile vatandaşlara konut, arsa ya da dükkan kalabilir. Bu mülklere dair vatandaşlar hangi işlemleri yapabilir? İşte detaylar!

Depremzedelere açılsın denmişti! Şato villaların sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, Bolu Mudurnu'daki şato villaların depremzedelerin barınmasına açılması talep edilmişti. Şirketin sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

urla villalarının mahkeme kararı ne Haberi

urla villalarının mahkeme kararı ne

Mahkeme, daha önce verilen yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Karar, SİT derecesinin iptali davasında başa dönülmesi anlamına geliyor.


İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli Köyü'nde Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu’nda işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesi değişikliğinin iptali istemiyle açılan davada verilen yürütmenin durdurulması kararını, bakanlık ve ve sahiplerinin itirazı üzerine Bölge İdare Mahkemesi kaldırdı. Şikayetçi avukatlardan Şehrazat Mercan, idare ve bölge idare mahkemesindeki toplam 4 hakimin, SİT kararı için yürütmenin durdurulmasını uygun gördüğünü ancak 2 hakimin bu kararı kaldırdığını söyledi. Mercan, "İdare Mahkemesi’nin iptal kararı vermesini bekliyorum" dedi. 


Villaların bulunduğu Hacılar Koyu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, birinci derece SİT alanından yapılaşmaya izin veren 3’üncü derece doğal SİT alanı statüsüne geçirildi. Bu...