19 / 05 / 2024

Urla Zeytineli köyü

Urla Zeytineli köyü

Aydınlık Gazetesinin haberine göre İzmir Urla Zeytineli köyü Hacılar Koyu'nda Erdoğan'ın kendisi ve ailesi için yapılacak villaların bulunduğu arazinin usulsüz bir şekilde 1. dereceden 3. derece SÎT alanı haline getirildiği iddiaları doğrulandı...

İzmir Urla'da 28.7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İzmir Urla Bademler Köyü'nde yer alan gayrimenkulü 28 milyon 705 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Urla Yağcılar Köyü'nde milyon dolarlık villalar inşa ediliyor!

Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında İzmir'in Urla ilçesi Yağcılar Köyü'nde inşa edilen villaları kaleme aldı.

İzmir'de Doğal Yaşam Köyü kurulacak!

Varlık odaklı projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’ya Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor.

İzmir Urla'daki DHMİ tesisi Ensar Vakfı’na devredildi!

İzmir Urla'nın Zeytineli Köyü kıyısındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait sosyal tesis Ensar Vakfı’na devredildi. Tesis, Hacılar Koyu’ndaki Urla Villaları’na komşu koyda yer alıyor.

Urla Ovacık'ta RES projesine başlandı!

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünde, Haydar Sancak’ın sahibi olduğu Hassas Teknik Elektrik şirketinin kuracağı altı adet rüzgar enerji santrali (RES) türbinlerinin yeri için çalışmalara dün sabah saatlerinde başlandı.

Urla Villaları için danıştaydan yıkım kararı!

İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli Köyü’nün Hacılar Koyu’nda, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar için Danıştay’dan yıkım kararı çıktı...

İzmir Urla Villaları için yürütmeyi durdurma kararı!

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesini 1’den 3’e düşüren ve villaları kurtaran kararın yürütmesi durduruldu.

Urla villaları için yürütmeyi durdurma kararı verildi!

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla villalarının bulunduğu alanın 3. derece SİT alanı olmasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Urla Villaları'na durdurma kararı!

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla villalarının bulunduğu alanın 3. derece SİT alanı olmasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Urla villalarına mimarlar itiraz etti!

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan ardından 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü.

Urla Villaları'na yasal rötuş iddiası!

Geçen sene kamuoyunda gündeme gelen Urla ilçesi Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalar ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı..

Urla villaları SİT'ten çıktı!

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villaların da bulunduğu evler için yeni bir gelişme ortaya çıktı

Urla Zeytineli köyü Haberi

Urla Zeytineli köyü

Aydınlık'ın ulaştığı bilgilere göre söz konusu arazide derece değişikliği çeşitli bilim dallarının hiçbir araştırması olmadan ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü resmi sitesinden yayınlanmadan gizlice yapıldı. Değişikliğin yapılmasının ardından ağaçlar kesilerek imara hazır hale getirilirken kolay ulaşım açısından da Zeytineli köyünden Hacılar Koyu'na asfalt yol yapıldı. Erdoğan'ın ailesiyle birlikte her yaz tatilini geçirdiği bu koyda yer alan 14 villanın yakın arkadaşı Hamdi Boyacı'ya ait olduğu ve yapılacak olan villalarm ise Erdoğan ve ailesi için yapılacağı iddia edildi. Vatandaşların karadan geçişinin yasak olduğu koy civarında bir GSM şirketinin de tesis kuruduğu iddialar arasında. Zeytineli köyü Muhtarı K.E. Aydınlık'a şöyle konuştu: "Burası daha önceden 1. derece SÎT alanıyken bir şekilde 3. derece SÎT alanı oldu. 


Benim elimde bir rapor yok; fakat gelen yetkililer...