05 / 05 / 2024

urladaki kaçak villalar hazine arazisinemi yapıldı

urladaki kaçak villalar hazine arazisinemi yapıldı

İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesiyle birlikte tatil yaptığı Urla Zeytineli Köyü’ndeki kaçak ve ruhsatsız olan villaların bir kısmının Hazine arazisi üzerine yapıldığını iddia etti...

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Kaş'ta kaçak villa furyası! Pandemiyle rekor kırdı!

Antalya’da eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken tatil bölgesi olan Kaş'ta kaçak inşaatlar hızla artıyor. Kalkan’ın dışında en yakın yerleşim yerlerinden olan İslamlar, Üzümlü ve Yeşilköy sınırlarında konumlanan Fırnaz Koyu bölgesi de villaların yaygın olarak görüldüğü yerler.

Bornova’daki kaçak 800 villa için harekete geçildi!

İzmir’de vatandaşların özellikle hafta sonu nefes alabilmek için gittiği Bornova’daki Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi yerlerde artan kaçak yapılanmanın engellenmesi için harekete geçildi. 2017'den sonra yapılan villaların yıkımına başlanırken, toplam 800’den fazla yapının yıkılacağı belirtildi. 

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

Mahkemeden 'kaçak yapılarla ilgili' emsal karar!

Milyon dolarlık villaların yer aldığı sitede bulunan ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyette bulundu, kaçak yapıların yıkılması amacıyla karar verildi.

Kaş'ta kaçak villalar mantar gibi türüyor!

Turizm cenneti Antalya Kaş'ta özellikle sahil kesimlerde inşa edilen kaçak villalar mantar gibi türüyor.

Osmangazi'de kaçak villalar yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, tarım arazisi üzerine kaçak olarak inşa edilen iki villayı yıktı.

Abdül Batur'dan kaçak villalar için 'inşaat bitmedi' savunması!

Kaçak villaları yıkmadığı suçlamasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ilk duruşmada "inşaat daha bitmedi" diye kendini savundu.

Değirmenci: Urla’daki kaçak ve ruhsatsız bazı villalar Hazine arazisine yapılmış!

İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesiyle birlikte tatil yaptığı Urla Zeytineli Köyü’ndeki kaçak ve ruhsatsız olan villaların bir kısmının Hazine arazisi üzerine yapıldığını iddia etti...

Boğaz'daki villalar ve gece klüplerinde kaçak yapı denetimi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bodrum'dan sonra İstanbul Boğazı'ndaki yapılanmayı da mercek altına aldı. Gece kulüpleri ve villalar uydu fotoğraflarıyla inceleniyor. Kaçak binalar ya yıkılacak ya da yüklü para cezaları kesilecek...

Sayıştay, Fenerbahçe Orduevi'ndeki villaları denetleyecek, kaçaksa boşaltılacak!

İlker Başbuğ döneminde, Fenerbahçe Orduevi içinde inşa edilen “kaçak villalar” Sayıştay tarafından denetlenecek... Vakit'in ortaya çıkardığı lüks konutların “yasadışı” olduğu tesbit edilirse, üst düzey komutanlardan “binaları boşaltmaları” istenecek

Eskişehir'deki kaçak villalar için yönetmelik değişti!

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Karacaşehir köyünde kaçak olarak inşa edilen villaların, Büyükşehir ve Odunpazarı belediyelerinin yaptığı yönetmelik değişikliğiyle kurtarıldığı ileri sürüldü

urladaki kaçak villalar hazine arazisinemi yapıldı Haberi

urladaki kaçak villalar hazine arazisinemi yapıldı


İl Genel Meclisi toplantısında açılış konuşmasında yine son günlerin tartışmalı konusu olan Başbakan Erdoğan’ın tatil yaptığı Hacılar Koyu’ndaki kaçak villalar gündeme geldi. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Değirmenci, villaların bulunduğu bölgedeki parsellerden birinin Hazine’ye ait olduğunu öne sürdü. Hazineye ait olan 1819 nolu parseldeki kaçak yapıların yıkımı için üç kez yazı yazmalarına rağmen Milli Emlak’tan yanıt alamadıklarını belirten Demirmenci, Hacılar Koyu’nda 1609, 1607, 1608, 1611, 1819 numaralı parsellerin bulunduğunu hatırlattı. 


Değirmenci, “İzmir İl Özel İdaresi, mülkiyeti Hazine adına kayıtlı bulunan 1819 numaralı parsele ilişkin olarak, parsel üzerinde yer alan ruhsatsız yapıların yıktırılması konusunda 775 sayılı kanun gereği 16.04.2012, 19.03.2013 ve 23.05.2013 tarihlerinde Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na yazı yazmıştır. Ancak bu konuda ne yapıldığına dair bir yanıt alamamıştır.” diye konuştu.


"VİLLALARA DOKUNAN...