05 / 05 / 2024

üsküdar beykoz yolu

üsküdar beykoz yolu

1946 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Beykoz'da nihayet bulacak sahil yolunu açmak için çalışmalara başlayacakmış. Sahilden ve yalıların arkasından geçecek yol 3 milyon liraya mal olacakmış.

Üsküdar Belediyesi, 7 ilçedeki arsa ve arazileri satıyor!

Üsküdar Belediye Başkanlığı, Beykoz, Çekmeköy, Eyüpsultan, Maltepe, Sultanbeyli, Şile ve Üsküdar'da yer alan 9 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? Satış ihalesi ne zaman? 

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Üsküdar-Beykoz Metro hattı projesi rafa kaldırıldı!

Beykozlu vatandaşların uzun zamandır beklediği Üsküdar Beykoz metro hattı için üzen haber geldi. İBB Raylı Sistemler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; proje 2024'ten sonra değerlendirilecek. 

Beykoz-Üsküdar Metro Hattı çalışmaları 2024'ten sonra başlayacak!

Beykoz-Üsküdar Metro Hattı'nda son durum merak ediliyor. Peki Beykoz Üsküdar Metro Hattı'nda son durum ne? 

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı'na ilk kazma iki yıl içinde vurulacak!

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Üsküdar-Tokatköy Metro Hattının durak ve güzergâh tablosunu Beykozlular'a anlattı.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi'nin ihalesi iptal!

27 Mart'ta ihale edilen Kabataş ile Üsküdar arasında yaya tüneli ile bir yürüyüş yolu oluşturma projesinin ihalesi iptal edildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyordu.

Üsküdar Şemsi Paşa Cami tartışmasında son nokta!

İBB, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camisi'nin önünde yapılması planlanan yaya yolu çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi için keşif yapıldı!

Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek 'Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi' çalışmaları kapsamında araştırma gemileri Salacak sahilinde keşif yaptı.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli projesinde çalışmalar başladı!

Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek "Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi" kapsamında sondaj çalışmalarına başlandı.

Üsküdar Meydanı için ilk adım atıldı!

Üsküdar'ın karmaşık ve kalabalık çehresini değiştirecek Meydan ve Sahil Yolu projesi için ilk adım atılmaya hazırlanıyor. Proje çalışmalarının 2018 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Beykoz, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile ivme kazanacak!

Beykoz'da markalı konut piyasasının 2004 yılından bu yana aktif olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Esin Ağar ve Öyküm Öngiden, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile değer artışında ciddi bir ivme görüleceğini söylüyor.

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı ihalesi 27 Haziran'da!

İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından planlanan 18 kilometre uzunluğundaki Üsküdar - Beykoz Metro Hattı projesinin yapımı için ihale düzenleneceği açıklandı. Üsküdar ile Beykoz arası ulaşım 30 dakikaya kadar inmiş olacak.

Üsküdar-Kabataş denizaltı yürüyüş yolu geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar ile Kabataş'ı denizin altından birbirine bağlayacak, yayalar için bir yürüme tüneli yapılacağı haberini verdi.

üsküdar beykoz yolu Haberi

üsküdar beykoz yolu



Anadolu sahil yolu


Üsküdar - Beykoz yolu 3 milyon liraya mal olacak


     Boğaz'ın Rumeli tarafında olduğu gibi Anadolu sahil yolunun da muntazam bir şekilde açılması için B. Prost tarafından bir plan hazırlanmıştı. Bu plana göre yol, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Beykoz'da nihayet bulacaktır. Esasen bundan birkaç sene evvel bu sahilin bazı kısımlarında biraz yol yapılmış, bu suretle münakalayı güçleştiren pürüzler ortadan kaldırılmıştı. Fakat bu mevzi inşaat, sahil yolunun baştan başa açılmasını temin etmemiştir. Belediye, Rumeli Yakası'nda olduğu gibi Boğaz'ın hem Anadolu kıyısını bütün nakliye vasıtalarına elverişli bir hale getirmek, hem de Boğaz'ın bu sahilini de imar etmek...