04 / 05 / 2024

üsküdar kafe yıkımları

üsküdar kafe yıkımları

Yıkım esnasında bir kafenin çalışanları yıkımı durdurmak için iş makinesinin önüne atladı. Yıkım yapan görevliler ve kafe çalışanları arasında kavga çıktı. 

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, son günlerde yapı kayıt belgesi ile ilgili yaşanan mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerden önce yıkımların durdurulmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Üsküdar Kısıklı ve Burhaniye imar planı değişikliği askıda!

Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesi, 789 ada, 63 parsel, 789 ada, 32-35 par. 12 ve 13 parsellerin bir kısmı ile Burhaniye Mahallesi, 789 ada 23-24-26-28-35-25-29-31-4-33-34-41-21 parseller, 725 ada 101-726 ada 1-789 ada 36 parselin bir kısmı için Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Üsküdar Kısıklı Mahallesi plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, Kısıklı Mahallesi, 725 ada, 145 parsel ve 789 ada, 47 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.12.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Küçük Çamlıca Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca (Bulgurlu) Mah., 2792 Ada 1 Parselin Doğusunda Kalan Tescil Dışı Alan Ve 2792 Ada 2 Parsele İlişkin, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Üsküdar Çengelköy Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar ilçesi, Çengelköy Mahallesi, ( Kreş Alanı ) 1004 ada, 9 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Kocaeli Cedit'te yıkımlar başladı!

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar başladı. 

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

üsküdar kafe yıkımları Haberi

üsküdar kafe yıkımları

Üsküdar Salacak Sahilin'de ruhsatı olmayan kafeler  yıkıldı. Milliyette yer alan habere göre; bir kafenin yıkımı esnasında çalışanlar iş makinesinin önüne geçerek yıkıma engel olmak isteyince gergin anlar meydana geldi. Görevliler ve çalışanlar arasında tekmeli tokatlı kavga meydana geldi.

Salacak Sahil Yolunda ruhsatı olmayan kafelerin yıkılma kararı daha önceden tebliğ edilmişti. Bugün Sahil Yolundaki kafelerin yıkımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve çevik kuvvet ekipleri sabah saatlerinde bölgeye geldi. Yıkılacak kafelerin olduğu alana, tedbir amaçlı itfaiye ve sağlık ekipleri de gitti. Yıkım kararı verilen bir kafedeki çalışanlar, iş makinelerinin önünde durdular.

Yıkımı engellemeyi isteyen çalışanlar ve görevliler arasında tartışma çıktı. Uyarı yapılmasına rağmen kafeden çıkmayan çalışanlar, çevik kuvvet ve zabıta ekipleri tarafından müdahale edildi. Çalışanlar ve yıkım ekibi arasında...