05 / 05 / 2024

üsküdar Kartalbaba Camisi

üsküdar Kartalbaba Camisi

Üsküdar'daki tarihi Kartalbaba Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle yeniden inşa ediliyor. Tarihi Kartalbaba Camisi 'nin bir yıl sonra ibadete açılması planlanıyor...

Üsküdar Esentepe Camisi'nin yerine yenisi yapılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Üsküdar Kirazlıtepe'de riskli olduğu için yıkılan Esentepe Camisi'nin yerine yenisinin yapılacağını açıkladı. Turan ''Can güvenliği söz konusu olduğu için orası yıkıldı. Daha güzelini yapacağız'' şeklinde konuştu.

Üsküdar'da yapı kayıt belgesi verilen cami yıkıldı!

Üsküdar'da yıkılan Esentepe Camisi’nin bulunduğu alana, ‘imar barışı’ kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildiği belirlendi...

Üsküdar Şemsi Sivasi Camisi açıldı!

Üsküdar'da hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Şemsi Sivasi Camisi ibadete açıldı.

Üsküdar'da 1+1 daire yasaklandı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Altunizade'deki Nevmekan'da düzenlenen basın toplantısında, Çamlıca Camisi çevresindeki kentsel dönüşüm çalışmalarındaki son durumu anlattı.

Üsküdar Şemsi Paşa Cami tartışmasında son nokta!

İBB, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camisi'nin önünde yapılması planlanan yaya yolu çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

Üsküdar sahiline dolgu alan geliyor!

Üsküdar sahilinde bulunan Şemsi Paşa Camisi ile Üsküdar iskelesi arasındaki sahil kısmı doldurulacak.

Nezih Küçükerden'den Üsküdar Validebağ Koru Camii açıklaması!

Validebağ Koru Camisi'nin 27 milyon lira vergi borcu karşılığında Üsküdar Belediyesi tarafından Hazine'ye devredildiği ortaya çıktı. Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li üyesi Nezih Küçükerden devir işlemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Üsküdar'da emlak fiyatları arttı!

Anadolu yakasının tarihi semti Üsküdar'da emlak fiyatları, inşaatı devam eden Çamlıca Camisi ve raylı sistem projeleriyle birlikte arttı. Fiyatların inşaatların tamamlanmasıyla yaklaşık yüzde 40 oranında daha artması bekleniyor.

Üsküdar Validebağ Koru Cami ibadete açıldı!

Üsküdar Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı.

Üsküdar Validebağ Koru Camisi ibadete açıldı!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı.

Üsküdar Koru Camisi yarın açılıyor!

Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada yapımı tamamlanan Koru Camisi, yarın cuma namazıyla ibadete açılacak. Kaçarlı: " Açılışa herkes davetlidir. " dedi.

Üsküdar'ın kuş konmayan camisi!

Üsküdar sahilini süsleyen tarihi Kuşkonmaz Camii, hikayesiyle de dikkat çekiyor. Mimar Sinan'ın şaheseri cami, kuzey ve güneyden gelen rüzgârların kesiştiği bir noktada olduğu için kuşlar camiye yaklaşmıyor...

Üsküdar'daki Kartalbaba Camisi yeniden inşa ediliyor!

Üsküdar'daki tarihi Kartalbaba Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle yeniden inşa ediliyor. Tarihi Kartalbaba Camisi 'nin bir yıl sonra ibadete açılması planlanıyor...

üsküdar Kartalbaba Camisi Haberi

üsküdar Kartalbaba Camisi


Üsküdar'daki tarihi Kartalbaba Camisi, Vakıflar Genel  Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle yeniden inşa ediliyor.  Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Nuhkuyusu Caddesi'nde  dergah olarak 1787'den önce yapılan Kartalbaba Camisi, bakımsız ve metruk  halden kurtarılıp eski haline getirilecek.


Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait caminin yenilenme ihtiyacı ortaya  çıkınca, "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik" kapsamında ayrılan ödenekle rölöve, restitüsyon ve restorasyon için projeler hazırlanarak, caminin inşası başlatıldı. Yeniden inşa çalışmaları kapsamında, tekke mahalli olarak kullanılan saha  yeniden düzenlenecek, buraya Üsküdar Belediyesi tarafından bir öğrenci yurdu  yapılacak. Altına 2 katlı bir otoparkın da ilave edileceği cami ve bakıma alınan  Kartalbaba türbesi, bir yıl sonra...