14 / 05 / 2024

Üsküdar Nevmekân Selimiye Millet Kıraathanesi ne zaman açılacak

Üsküdar Nevmekân Selimiye Millet Kıraathanesi ne zaman açılacak

Millet Kıraathaneleri’nin en güzel örneğini Üsküdar’da temsil eden Nevmekân’ların üçüncüsü için geri sayım başladı.

Üsküdar Proje İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Üsküdar Proje İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Taha Tosun tarafından kuruldu.

Üsküdar Selimiye 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Selimiye Mahallesi 296 ada 21 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte jkonu ile ilgili merak edilen detaylar...

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İrfan Ayyıldız ve Mustafa Aktaş tarafından kuruldu.

İş GYO Üsküdar projesi ön talep topluyor!

İş GYO Üsküdar projesi için ön talep süreci başladı. Toplam 7 blok halinde yükselen projede, konutlar, ofisler ve ticari alanlar yer alacak...

Üsküdar Ct İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Üsküdar Ct İnşaat Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 40 bin TL sermaye bedeli ile Cabir Tellioğlu tarafından kuruldu.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Nevmekân Selimiye Millet Kıraathanesi Eylül'de açılacak!

Millet Kıraathaneleri’nin en güzel örneğini Üsküdar’da temsil eden Nevmekân’ların üçüncüsü için geri sayım başladı.

Üsküdar'daki Harem Otel 56 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu,İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Selimiye Mahallesi, 1335 ada 92-123 parselde yer alan Harem Otel'i 56 milyon TL'ye satıyor...

Üsküdar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Selimiye Mahallesi, 1335 Ada 172 Sayılı Parsele İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Askıya çıktı.

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Üsküdar Selimiye imar planı askıda!

Üsküdar İlçesi, Selimiye Mahallesi, Selimiye Kışlasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 21.11.2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da 56 milyon TL'ye icradan satılık otel!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Selimiye Mahallesi'nde yer alan otel vasıflı gayrimenkul 56 milyon 35 bin 252,46 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için birinci satış günü 24 Nisan 2019 olarak belirlendi. 

Üsküdar'da çağdaş belediyeciliğin yeni örnekleri hizmete açıldı!

İstanbul Üsküdar dün Başkan Erdoğan'ın açılışını yaptığı çok sayıda esere kavuştu. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in deyimiyle "Üsküdar'ı geleceğe taşıyacak" eserler, çağdaş belediyeciliğin yeni örnekleri hizmete açıldı..

Üsküdar Nevmekân Selimiye Millet Kıraathanesi ne zaman açılacak Haberi

Üsküdar Nevmekân Selimiye Millet Kıraathanesi ne zaman açılacak

1802 yılında Sultan III. Selim tarafından Nizâm-ı Cedid askerlerinin yıkanması için Selimiye Kışlası ile beraber inşa ettirilen hamam, Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilerek “Nevmekân Selimiye” olarak Millet Kıraathanesi yapılıyor. 

Üsküdar Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, restorasyon çalışmaları süren tarihi yapıyı ziyaret etti ve çalışmaları inceledi. 

Başkan Türkmen, Nevmekân Selimiye'ye ilişkin Twitter hesabında, "220 yıllık Selimiye Hamamı belli belirsiz durumdaydı, metruktu. Tahsis aldık, ince ve uzun bir restorasyon süreci geçirdi. Araya Koronavirüs süreci girdi ama sona yaklaştık. Nevmekân Selimiye çok güzel oluyor arkadaşlar! Ne dersiniz Allah nasip ederse, Eylül, Ekim gibi bitirip açalım mı artık?"şeklinde paylaşım yaptı ve açılış tarihi için sonbaharı işaret etti. 

Tarihi yapısı bozulmadan geçmişin izleri ve bugünün vizyonu buluşturularak restore...