08 / 05 / 2024

Üsküdar-Sancaktepe metro hattı ne zaman açılıyor

Üsküdar-Sancaktepe metro hattı ne zaman açılıyor

Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olacak Üsküdar-Sancaktepe metro hattının 16 istasyonundan 9'unun kaba inşaatı tamamlanırken tünel inşaatında da sona yaklaşıldı..

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Yapımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte apımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'na ilişkin tüm ayrıntılar...

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılıyor!

Kocaeli Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze-Darıca Metro Hattı'nın, Gebze ve Darıca arasında kalan bölümünün 2022 yılı sonunda, tamamının ise 2023'te tamamlanacağını açıkladı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

Üsküdar-Beykoz Metro hattı projesi rafa kaldırıldı!

Beykozlu vatandaşların uzun zamandır beklediği Üsküdar Beykoz metro hattı için üzen haber geldi. İBB Raylı Sistemler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; proje 2024'ten sonra değerlendirilecek. 

Beykoz-Üsküdar Metro Hattı çalışmaları 2024'ten sonra başlayacak!

Beykoz-Üsküdar Metro Hattı'nda son durum merak ediliyor. Peki Beykoz Üsküdar Metro Hattı'nda son durum ne? 

Ekrem İmamoğlu'ndan İncirli-Beylikdüzü Metro Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metro Hattı’nın, 2’nci TBM kazı çalışmalarını başlattı. Önemli açıklamalar yapan İmamoğlu,  “Yılda 20 km’lik metroyu İstanbullulara açılmış bir şekilde kazandıran bir dönem olma arzusundayız" dedi.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi!

Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının 2. etabı olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi. 9 istasyondan oluşan metronun kısa zaman içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gebze-Darıca Metro Hattı yaklaşık 15,6 kilometre uzunluğunda çift hat sistem olmak üzere, 12 istasyon, bir depo sahasından oluşuyor" dedi ve hattın 2023'te açılmasının planlandığını belirtti.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

Üsküdar-Sancaktepe metro hattı ne zaman açılıyor Haberi

Üsküdar-Sancaktepe metro hattı ne zaman açılıyor
Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olacak Üsküdar-Sancaktepe metro hattının 16 istasyonundan 9'unun kaba inşaatı tamamlanırken tünel inşaatında da sona yaklaşıldı. Kalan 7 istasyonda çalışmaların sürdüğünü bildiren yetkililer, yılın ikinci yarısında tüm kaba inşaat çalışmalarının biteceğini belirtiyor. 4 ilçeyi kapsayan metro hattının istasyon yapılarının yüzde 56'lık kısmı biterken, toplam 19 kilometre olan tünellerin yüzde 70'lik bölümünün de tamamlandığı belirtildi. Üsküdar-Sancaktepe metro hattı, Üsküdar'da Marmaray ile Altunizade'de ise yapımı planlanan teleferik hattı ve Metrobüs'le entegre edilecek.


Yeni...