07 / 05 / 2024

Usulüne aykırı tebliğin hükmü

Usulüne aykırı tebliğin hükmü

Apartman tebligat kanunu hükümlerine göre, tebligat, tebliğ yapılacak şahsa bilinen en son adresinde yapılıyor. Vekil vasıtasıyla takip edilen işlerde ise tebligat vekile yapılıyor. İşte diğer hükümler...

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Antalya Phaselis’in koylarında inşaatı başlatılan halk plajı ‘hukuka aykırı’ görüldü!

Birinci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis’in koylarına günübirlik tesis ve plaj ihalesinde ‘hukuka aykırı’ görüşü çıktı.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Altın alımı için o seviyeyi bekleyin! Hatice Kolçak yatırımcıları baştan uyardı! Herkes o güne hazır olsun!

Ünlü altın uzmanı Hatice Kolçak  altın almak isteyen yatırımcılara seslenerek '' o seviyeyi bekleyin'' uyarısında bulundu. Herkes o güne hazır olsun.

Altında yeni hamle! Altın fiyatları için öyle bir açıklama geldi ki ne görüldü ne de duyuldu! Koşun hemen bakın

Ons altın Dünyadaki belirsizlik ortamı ve ekonomilerdeki risklerin etkisi ile yükselmeye devam ediyor. Altına olan güven de artmaya başladı. Altın fiyatları için öyle bir açıklama geldi ki ne görüldü ne de duyuldu! Koşun hemen bakın!

Doların roket gibi fırlayacağı asıl tarih resmen belli oldu! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Eliniz ayağınız titreyecek!

Son zamanlarda değer kaybeden dolar kuru için yatırımcılar tüm ümidini yitirmeye başlarken, ekonomist Selçuk Geçer doların roket gibi fırlayacağı asıl tarihi açıkladı. Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Eliniz ayağınız titreyecek!

''Gümüş kraldır'' diyen Altın Kahini İslam Memiş zirve rakamı açıkladı! Bu rakam ne görüldü ne de duyuldu!

Gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını merak edn yatırımcılar için Altın Kahini İslam Memiş'ten zirve rakam açıklaması geldi ve ''gümüş kraldır'' dedi.  Bu rakam ne görüldü ne de duyuldu!

Dolar Kahini Selçuk Geçer asgari ücret için rakam verdi! Bu rakam ne görüldü ne de duyuldu! Küçük dilinizi yutacaksınız

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolardaki 50 TL tahmininden sonra şimdi de asgari ücret için rakam verdi. Verdiği rakamı görenler küçük dilini yutacak. Bu rakam ne görüldü ne de duyuldu...

Altın için çıldırtan rakam resmen açıklandı! Ezber bozuluyor! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Aklınız çıkacak

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta 1.614 dolara kadar geriledikten sonra  bu hafta 1.730 dolara yükseldi. Herkes altın fiyatlarının yükseleceğini düşünürken, altın için yatırımcıları çıldırtacak rakam açıklaması geldi. Bu rakam ne görüldü ne duyuldu...

BDDK talimat verdi: Krediler amacına aykırı işlemlere konu edilmeyecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Lirası cinsinden açılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu olmaması için bireysel veya kurumsal müşterilere gerekli kontrollerin yapılması talimatı verildiğini bildirdi.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Usulüne aykırı tebliğin hükmü Haberi

Usulüne aykırı tebliğin hükmü

Apartman tebligat kanunu!

Tebligat Kanunu kapsamında apartman yönetimi ile ilgili hususlar madde 10, madde 11, madde 12, madde 13, madde 16, madde 21, madde 32 ve madde 35'te yer alıyor.


Bilinen adreste tebligat

Tebligat, tebliğ yapılacak şahsa bilinen en son adresinde yapılır. Şu kadar ki; kendisine tebliğ yapılacak şahsın müracaatı veya kabulü şartiyle her yerde tebligat yapılması caizdir.


Vekile ve kanuni mümessile tebligat:

Madde 11 – (Değişik birinci fıkra: 6/6/1985 – 3220/5 md.) Vekil vasıtasıyla takip edilen işlerde tebligat vekile yapılır. Vekil birden çok ise bunlardan birine tebligat yapılması yeterlidir. Eğer tebligat birden fazla vekile yapılmış ise, bunlardan ilkine yapılan tebliğ tarihi asıl tebliğ tarihi sayılır. Ancak, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun, kararların sanıklara tebliğ edilmelerine ilişkin hükümleri saklıdır.


Kanuni mümessilleri bulunanlara veya bulunması gerekenlere yapılacak...