05 / 05 / 2024

UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi

UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi

Uludağ Üniversitesi ile İnegöl Belediyesi arasında ''Termal Turizm Müşteri Potansiyelinin Analizi: İnegöl Oylat Kaplıcaları Örneği'' konulu proje sözleşmesi imzalandı...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Şaşırtan araştırma! Ofisler boş kaldı!

Pandemi sonrası çalışma yönelimiyle ilgili yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar verdi. İngiltere'de 43 şirketin katıldığı araştırmaya göre; çalışanların çoğu evden çalışmaya geçti. . Rapora göre, çalışanlar haftada ortalama 1 buçuk günü ofiste geçiriyor.

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılıyor!

Ankara'daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapatılıyor. Tarihi hastane devletin kendi arazisi ise kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne devrediliyor.

Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışmalar ne durumda?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul'u muhtemel bir depreme hazırlayabilmek için oluşturulan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında inşa ediliyor. Peki, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde son durum ne?

TAI'den Bursa'ya araştırma merkezi yatırımı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Uludağ Üniversitesinde (UÜ), sektöre yetişmiş eleman kazandırmak adına yeni araştırma merkezi inşa edecek. 

Muğla Doğal Sit Alanları Araştırma Projesi iptal mi edildi?

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi'nin iptal edilip edilmediğini sordu..

Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Anadolu Yakası'nın büyük hastaneleri arasında yerini alan, bulunduğu bölgenin yanı sıra çevre ilçelerin de sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede yapılarak modern cihazlarla donatılan Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi kısa süre içerisinde hizmete açılacak.

Uluslararası Araştırma Grubu Gelibolu Yarımadası'nı gezdi!

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi (ICOMOS) ve INTERFEST üyelerinin de aralarında bulunduğu, "Uluslararası Araştırma Grubu", Gelibolu Yarımadası'nda incelemelerde bulundu.

ODTÜ Şehir Planlama öğrencileri Balıkesir'de araştırma yapacak!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri bir yıl boyunca şehir planlaması açısından Balıkesir’de araştırma yapacak.

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni vatandaşların hizmetine açtı. Müezzinoğlu, “Atatürk’ün koyduğu hedeflere çalışarak ulaşılır. Atatürk’ün gölgesinde yan gelip yatarak olmaz” dedi...

Kars'ta Sarıkamış Harekatı Araştırma Merkezi inşa ediliyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Sarıkamış Harekatı, Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi" inşa ediliyor. Belediye Başkanı Göksal Toksoy, merkezin inşaatının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Haberi

UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi

İnegöl ilçesinde dört mevsim tatil imkanı sunan Oylat Kaplıcaları'nın turizm potansiyelinin artırılması için Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile İnegöl Belediyesi arasında ''Termal Turizm Müşteri Potansiyelinin Analizi: İnegöl Oylat Kaplıcaları Örneği'' konulu proje sözleşmesi imzalandı. 

     UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nce desteklenen, ''Termal Turizm Müşteri Potansiyelinin Analizi: İnegöl Oylat Kaplıcaları Örneği'' konulu üniversite-sektör işbirliği projesinin imza töreninde, bu projenin başarılı olacağına inandığını söyledi. 

     Bursa'nın, turizm potansiyeli yüksek olan ancak yeterince turist çekemeyen bir il olduğuna dikkati çeken Karagöz, ''Sayın Valimizin daha fazla turist gelmesi için büyük gayretleri olmuştur. Özellikle termal turizmini geliştirmesi açısından. Büyükşehir Belediye Başkanımızın keza çalışmaları var. Tabii İnegöl de büyük bir potansiyele sahip. Hocalarımız bu potansiyeli değerlendirmek için bu projeyi...