17 / 05 / 2024

Uydu Kent imar durumu

Uydu Kent imar durumu

Yakınkent OSB'de sorun yaşanmaması için belediye olarak hızlı adımlar atacaklarını belirten Dinç, ilgili firmanın projesinin hazır olduğunu, gerekli kurum yazışmalarının tamamlanmasının ardından proje için düğmeye basılacağını söyledi.

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde vatandaşların hizmetine açılan E-İmar ile Kent Rehberi projesinin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkililerince tanıtımı gerçekleşti.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Mavera Cadde Dükkanları bugün satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular sona erdi. Dükkanlar için açık artırma ise bugün yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları yarın satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular bugün sona eriyor. Dükkanlar için açık artırma ise yarın yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları için başvurular yarın sona eriyor! 

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkan için başvuru süreci yarın sona eriyor. 

Mavera Cadde Dükkanları açık artırmayla satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkanlar için metrekare başına 10 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Kırıkkale 2021'in ilk meclis toplantısında imar planları konuşuldu!

Kırıkkale Belediye Meclisi Ocak ayı meclis toplantısında kent içerisindeki imar planlarını tartıştı. 

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

Uzmanlardan çağrı! İmar planlarında yeni plan!

DEVA Partisi Adıyaman il Başkanı ve kent planlayıcısı Uğur Dündar, kamu yararının, imar rantına feda edilmemesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

OSB yatırımında yeni düzen! 5 aşamada değişen OSB algısı!

Kent merkezleri ile OSB’ler arasında kurulacak planlı ilişkiler, toplu taşıma olanaklarından yararlanmayı sağlayacak, kent imar planları OSB merkezli tasarlanacak. İşte 5 aşamada değişen OSB algısı....

Uydu Kent imar durumu Haberi

Uydu Kent imar durumu

Uydu kent ve toplu konut projeleri ile ilgili çalışmaları yürüten Doğukan İmar Planlama Firması Genel Müdürü Nadir Doğan'da Çankın-Ankara karayolunun 12. kilometresinde uygun bir alan tespit edildiğini belirterek, "Bu alana içerisinde 10 bin nüfusun yerleşeceği bir plan hazırladık. Uydu kent için 107 hektarlık genişlemeye müsait bir alanda çalışmalarımızı tamamladık.Düşünülen uydu kent Yakınken t'e 32 kilometre mesafede olacak" diye konuştu. Uydu kentin kentten göç almaması gerektiğini söyleyen Doğan, hazırlanan proje içerisinde sosyal donatılar ve kamu kurumları için de yer ayrıldığını belirtti. 

Proje ile ilgili görüşlerini bildiren Milletvekili Hüseyin Filiz'de Yakınkent'te çalışacak işçiler için uydu kent hazırlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Yakınkent OSB sadece Çankırı'dan değil çevre ilçelerden de nüfus çekecek. 

Burada çalışan işçilerimizin Çankırı'ya yerleşmesi hem ekonomik hacmimizi artıracak hem de...