30 / 04 / 2024

Uydu Kent için planlar hazır!

Uydu Kent için planlar hazır!

Yakınkent OSB'de sorun yaşanmaması için belediye olarak hızlı adımlar atacaklarını belirten Dinç, ilgili firmanın projesinin hazır olduğunu, gerekli kurum yazışmalarının tamamlanmasının ardından proje için düğmeye basılacağını söyledi.



Uydu kent ve toplu konut projeleri ile ilgili çalışmaları yürüten Doğukan İmar Planlama Firması Genel Müdürü Nadir Doğan'da Çankın-Ankara karayolunun 12. kilometresinde uygun bir alan tespit edildiğini belirterek, "Bu alana içerisinde 10 bin nüfusun yerleşeceği bir plan hazırladık. Uydu kent için 107 hektarlık genişlemeye müsait bir alanda çalışmalarımızı tamamladık.Düşünülen uydu kent Yakınken t'e 32 kilometre mesafede olacak" diye konuştu. Uydu kentin kentten göç almaması gerektiğini söyleyen Doğan, hazırlanan proje içerisinde sosyal donatılar ve kamu kurumları için de yer ayrıldığını belirtti. 

Proje ile ilgili görüşlerini bildiren Milletvekili Hüseyin Filiz'de Yakınkent'te çalışacak işçiler için uydu kent hazırlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Yakınkent OSB sadece Çankırı'dan değil çevre ilçelerden de nüfus çekecek. 

Burada çalışan işçilerimizin Çankırı'ya yerleşmesi hem ekonomik hacmimizi artıracak hem de kalkınma hızımızı. Bu projenin hızlı bir şekilde tamamlanması için elimizden gelen desteği vermeliyiz" şeklinde konuştu. 

Toplantıda konuşan Vali Vahdettin Özcan ise projelerin bu kadar hızlı tamamlanmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, tüm kurumların ortak sorumluluk almasının önemli olduğunu vurguladı. Hazırlanan projeleri beğendiğini ve aklıdaki soru işaretlerinin gittiğini belirten Özcan, konuya hassasiyet gösteren Başkan Dinç'e ve proje ekibine teşekkür etti. 

Konut hamleleri için radikal adımların atılması gerektiğini söyleyen Özcan, "Çankırılılar kent merkezinde yaşamayı ve her noktaya ulaşmayı seviyor. 

Ancak kentler büyüyor ve bu duruma uygun adımlar atılmak zorunda. İnşallah uydu kent ile ilgili çalışmalar planlanan takvimde tamamlanır. 

Bu projede geç kalırsak ileriki yıllarda daha büyük sorunlar yaşarız" dedi. 

Toplantı kurum temsilcilerinin görüşlerini bildirilmesi ile sona erdi. Uydu kent için resmi kurum görüşlerinin tamamlanmasının ardından işlemler başlayacak. 


Çankırı'da yeni Gün


Geri Dön