05 / 05 / 2024

Uydu merkezi inşası

Uydu merkezi inşası

Uydu merkezinin inşası tamamlandı. TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi tamamlandı. Yapıda aynı anda birden fazla uydunun montaj, entegrasyon ve testleri yapılabilecek.

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde inşa edilecek yeni konutlarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kurum, 100 bin konutun inşasına perşembe günü başlayacaklarını açıkladı. 

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündeminde!

Türkiye'ye ait yurt dışında saklanan dijital verilere ve Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Latin Amerika'ya lojistik merkezi inşa edilecek!

"Evsid Connect Latin Amerika" sanal ticaret etkinliğinde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Latin Amerika'ya yeni bir lojistik merkezi inşası için çalışmalara başlandığını dile getirdi. 

Ayvansaray'da spor merkezi inşa ediliyor!

İstanbul Fatih Belediyesi, Ayvansaray'da gençlerin talebine yönelik spor merkezi inşa ediyor.  Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, söz konusu inşaat merkezinin inşasını inceledi. 

Sultangazi'ye gençlik ve spor merkezi inşa edilecek!

İstanbul Sultangazi Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi’ne gençlik ve spor merkezi kazandırıyor. Proje aşamasının tamamlandığı merkezin inşası yakın zamanda başlayacak. 

Malatya Yeni Kongre ve Fuar Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşasına devam ediyor. 100 dönümlük Mişmişpark Fuar Alanında hayata geçirilen 12 bin metrekarelik yeni merkezin kaba inşası büyük oranda tamamlandı.

Karşıyaka Engelli Dinlenme Merkezi inşaatında sona gelindi!

Engelli bireyler kadar ailelerinin de sosyal yaşama daha fazla katılabilmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nin inşasında sona gelindi.

Apple, Danimarka'da veri merkezi inşa edecek!

Danimarka Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Apple, veri merkezinin inşasının devam ettiği Danimarka'da başka bir veri merkezi daha kuracak.

Kepez'e Sosyal Yardım Merkezi inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Teomanpaşa Mahallesinde inşaatı hızla devam eden Sosyal Yardım Merkezi inşasını inceledi.

Halep’in yeniden inşası için 39 milyar dolar!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Kaynak, Halep’in yeniden inşası için gerekli bütçenin 39 milyar dolar olduğunu belirtti.

Avrasyal Gösteri ve Sanat Merkezi inşaatı sürüyor!

Yenikapı’da inşası devam eden Avrasyal Gösteri ve Sanat Merkezi havadan görüntülendi.

Kartepe Atla Terapi Merkezi inşası ihale edildi!

Kartepe Belediyesi, Atla Terapi Merkezi inşası için ihale düzenledi.Yaklaşık maliyeti 1 milyon 265 bin TL olan Atla Terapi Merkezi yapım ihalesine, iki istekli firma teklif verdi

Uydu merkezi inşası Haberi

Uydu merkezi inşası

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Engtegrasyon ve Test Merkezi inşası tamamlandı. Yapıda aynı anda birden fazla uydunun montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri yapılabilecek.


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nin (USET) inşası tamamlandı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yatırım maliyetleri Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TÜRKSAT AŞ tarafından karşılanan merkezin işletmesi TUSAŞ tarafından yapılacak. Yaklaşık 3 bin 800 metrekarelik merkezde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilecek.


Uluslararası uzay projelerine de hizmet verilecek merkezde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusunun ileri entegrasyon ve çevresel testleri gerçekleştirilecek. Uydu bu testlerin ardından fırlatma sahasına TUSAŞ'tan gönderilecek.


Türkiye, dünyada az sayıda ülkede bulunan bu tesis sayesinde uzay sistemleri...