04 / 05 / 2024

uzay çatı sistemi

uzay çatı sistemi

Mehmet Ali Ürer, Endülüs Park AVM'nin uzay çatı sistemi kullanılarak yapılacağını söyledi. Endülüs Park, yaz ve kış bahçeleriyle, doğayla iç içeliği ve açık hava keyfinden ödün vermeyen anlayışıyla, alışverişte farklı bir dönem başlatacak.

Şehitkamil Belediyesi'nden 3 yıllığına kiralık pazar yeri!

Gaziantep İli Şehitkâmil Belediye Başkanlığı, Güvenevler Uzayçatılı Pazar Yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 22 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım: Bina kimlik sistemi!

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım bina kimlik sistemi ile atılıyor. Bina kimlik sistemi ile kimlikli binalarda güvenli yaşam sunulacak. Peki bina kimlik belgeleri nasıl hazırlanacak?

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Eyüpsultan’da “Web-Tapu Sistemi” devreye girdi!

Eyüpsultan Belediyesi ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında “Web-Tapu Sistemi” için imzalar atıldı. Böylece tapu müdürlükleri ve belediye başkanlığı birimlerindeki işlem yoğunluğu azaltılmış olacak.

Faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşme imzalandı!

Halk arasında işleyişi sebebiyle "altın günü"ne benzetilen tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşmeye imza atıldı.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Gayrimenkul sektöründe vergilerin asgari düzeyde tutulması için önemli adımlar atılıyor. Yeni Ekonomi Programı kapsamına alınan Gayrimenkul Değerleme Sistemi ile gayrimenkuller gerçek değerleri üzerinden işlem görecek.

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından inşa edilen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı.

Bursa Uzay ve Havacılık Merkezi'nin temeli 22 Ağustos'ta atılacak!

Avrupa’da en iyi, dünyada ise ilk 5 uzay ve havacılık merkezinden birisi olacak Bursa Uzay ve Havacılık Merkezi'nin temeli 22 Ağustos'ta yapılacak törenle atılacak..

uzay çatı sistemi Haberi

uzay çatı sistemi
Endülüs Park Genel Müdürü Mehmet Ali Ürer, Endülüs Park AVM'nin üstünün, uzay çatı sistemi kullanılarak yapılmasının hedeflendiğini vurguladı. Ürer, Bursa şehir merkezine 15 dakika, İstanbul'a iki saatlik uzaklıkta inşa edilen Endülüs Park Rezidans ve AVM'yi 2015 yılının ilk yansında tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Endülüs Park AVM, sabahın erken saatlerinde başlayarak, konuklarına sıra dışı bir alışveriş deneyimi yaşatacak. Bilinen alışveriş geleneğini değiştirecek olan Endülüs Park, yaz ve kış bahçeleriyle, doğayla iç içeliği ve açık hava keyfinden ödün vermeyen anlayışıyla, alışverişte farklı bir dönem başlatacak.

AVM Teras da günün her saatinde, konuklarına benzersiz bir atmosfer sunacak." 101 mağazanın yer aldığı Endülüs Park AVM'de kapalı Balat Pazarı, gurme marketi ve modern halk pazarının bulunacağını kaydeden Ürer, "Bursa'ya ilk defa gelen markalar...