04 / 05 / 2024

Uzay turizmi şartları

Uzay turizmi şartları

Yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika geçirmek için Türkiye'den de 8 kişinin başvurduğu uzay seyahatinin ilki, gelecek yılın ilk yarısında yapılacak. Bir seyahatin bedeli 100 bin dolar olarak belirlendi.

Uzay turizmi 2015 yılında başlayacak!

Yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika geçirmek için Türkiye 'den de 8 kişinin başvurduğu uzay seyahatinin ilki, gelecek yılın (2015 yılının) ilk yarısı içinde yapılacak.

Yeni ev sahibi kiracı tahliyesi şartları!

Ev sahibi değişirse bile kira sözleşmesi süresi bitene kadar aynı şekilde devam ediyor. Peki, yeni ev sahibi kiracısını nasıl tahliye edebilir? Yeni ev sahibi kiracı tahliyesi şartları nelerdir?

Kiracının evi tahliye şartları!

Gayrimenkul sahibinin kiracısının tahliyesini isteyebilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Bu şartlar Borçlar Kanunu'nda anlatılıyor. Peki, Kiracının evi tahliye şartları neler? Kiracının evi tahliyesi için gerekçeler neler?

Enerji kimlik belgesi alabilme şartları!

Enerji kimlik belgesi binaların enerji tüketiminin azaltılması, enerji maliyetinin azaltılması ve çevrenin korunması için gerekli oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi alabilme şartları arasında neler yer alıyor?

10 yıllık kiracı tahliye şartları!

1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni uygulama ile, ev sahipleri 10 yılı dolduran kiracısını sebep göstermeden çıkarabilecek. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye şartları nelerdir?

Ispartakule - Bahçeşehir bağlantı yolu için müzeden ilginç şartlar!

Ispartakule- Bahçeşehir bağlantı yolu için tayin edilen müze görevlisi, bugün inşaat alanına gelerek çalışma şartlarını açıkladı. İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından tayin edilen arkeoloğun yol inşaatı için şartları şöyle...

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşların anlaşmalı olarak evlerini boşaltması durumunda devlet tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kiira yardımı şartları neler?

Apple'ın Uzay gemisi kampüsü 2016'da tamamlanacak!

Apple'ın Californiya'nın Cupertino bölgesinde inşa ettireceği "Uzay gemisi" adındaki ikinci kampüsü henüz bu halde. Ancak 2016 yılında inşa tamamlandığında tam anlamıyla bir uzay üssüne dönüşecek...

Denizli'de Termal Sağlık Turizmi Yatırım ve Teşvik Tanıtım Toplantısı gerçekleşti!

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş: " Termal sağlık turizmi için çok büyük potansiyele sahip ülkemizde, bunun tanıtımını yapmada çok gerideyiz " dedi.

Abdülkadir Demir: Denizli termal sağlık turizmi için çok önemli termal kaynaklara sahip!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin termal sağlık turizmi için çok önemli termal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, bu kaynakların nitelikle hale getirilerek turizme kazandırılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İfraz yapabilme şartları!

İfraz şartları imar yönetmeliklerinde açıklanıyor. İfraz koşulları, imar planı olan yerlerde ve imar planı olmayan yerlerde farklı şekillerde uygulanıyor. Peki tapu kütüğünde ifraz nasıl yapılır?

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi turistlerin ilgisini çekiyor!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gelişmekte olan sanayisi ile yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Erzincan, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi'yle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üzerine çekiyor...

Tüketici haksız şartlar yönetmeliği!

Tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartları, haksız şart olarak nitelendiriliyor. Peki, hangi şartlar haksız şart sayılır? İşte tüketici haksız şartlar yönetmeliğinde açıklanan tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar..

Uzay turizmi şartları Haberi

Uzay turizmi şartları

SCX şirketinin XCor Lynx Uzay Roketi'nin Türkiye temsilciliğini üstlenen VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce planlanan uzay yolculuğunun ilk uçuşunun bu yılın sonunda yapılmasının öngörüldüğünü ancak bazı eksiklikler nedeniyle 2015'in ilk yarısına ertelendiğini söyledi. Uzaya gönderilecek roketin çok farklı bir teknolojiye sahip olduğunu belirten Pirinçcioğlu, "Yerden roket olarak kalkıyor ve kendisi iniyor. Bu, uzay turizminin birinci adımı" dedi. Uzaya gideceklerin yaklaşık 7 dakika yer çekimsiz ortamda kalacağını aktaran Pirinçcioğlu, "Yerküreden hareket, dönüş toplam bir saatlik heyecan. Çok ilgi duyuluyor. Uzay turizmi için şu anda dünyada bin kişi bunu talep etmiş ve parasını vermiş. Uzaya yolculuk yapmak isteyen on binlerce kişi daha var. Türkiye'den de gitmek isteyenler var.Parasını yatıran 8 kişi bulunuyor....