17 / 05 / 2024

Üzerine bina yapılmayacak arazi

Üzerine bina yapılmayacak arazi

14 Temmuz 2007 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 26582 sayılı Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik için haberimizi inceleyebilirsiniz...

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

Büyükçekmece'deki 144 villalık projeyle ilgili 'Şehitliğin üzerine villa yapıldı'' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tepki geldi. Akgün ''Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun'' dedi.

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Ayhan Yıldız, Çağdaş Güren, Ellez Tosun ve Mikail Dülye ortaklığında kuruldu.

Nora Bina Yapı Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Nora Bina Yapı Taahhüt Anonim Şirketi Bağcılar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Arek Polat ve Oşin Aliksan Polat ortaklığında kuruldu.

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan biri de “Hisseli tapu üzerine ev yapılabilir mi?” sorusudur. İşte ayrıntılar!

'İnce hesap yapılmayacak, asgari ücret zammı yüksek olacak'

Bazı uzmanlar asgari ücrette beklenen yüksek artışın gerçekleşmeyeceği, Temmuz ayında yapılan ara zam oranının, açıklanacak yıl sonu enflasyonundan çıkarılarak, aradaki farkın yeni ücrete yansıtılacağını savunurken, Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş "İnce hesap yapılmayacak, zam oranı yüksek olacak" dedi.

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Pendik'te Şahin Doğan, Ege Selçuk ve Deniz Sakar ortaklığında kuruldu.

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu arsa olarak ifade ediliyor. Hisseli arsa sahiplerine de hissedar deniyor. Peki, hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Üzerine bina yapılmayacak arazi Haberi

Üzerine bina yapılmayacak arazi

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:


Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Dayanak

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun 2 nci maddesine göre tespit ve ilan edilen afet bölgelerinde yeniden yapılacak, değiştirilecek, onarılacak veya güçlendirilecek resmi ve özel tüm binaların ve bina türü yapıların teknik şartlarını belirlemektir. 


Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.



İKİNCİ BÖLÜM

Deprem, Yangın, Su Baskını Afetlerinde Uygulanacak Esaslar


Uygulanacak esaslar

MADDE 3 – (1) Afet bölgelerinde yapılacak yapıların, yapı malzemelerinin taşıması gereken özellikler bakımından 8/9/2002 tarihli ve 24870 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan...