08 / 05 / 2024

uzkalma sonucu davası

uzkalma sonucu davası

Tarhiyat öncesi uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak tanımlanıyor. Peki, vergi uzlaşma sonuçları nelerdir? Vergi uzlaşma sonucu dava nasıl açılır?

Martı GYO'dan idari düzenlemenin iptali için ihalenin feshi davası!

Martı GYO, yargılaması devam eden idari düzenlemenin iptali davasının sonucu, yapılan ihale ile doğrudan ilgili olduğu ve diğer usuli eksiklikler sebebiyle şirket tarafından ihalenin feshi için dava açıldı. 

Atakule GYO davasında kararın düzeltme sonucu bekleniyor!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ortaklık aleyhine açılan davasında kararın düzeltme sonucu bekleniyor...

Deniz GYO'nun tasarrufun iptali davası sonucu!

Deniz Gayrimenkul yatırım Ortaklığı, 17.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan Tasarruf İptali davasıyla ilgili son bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Adana SGK binasının çökme davasında 5 kişiye ceza verildi!

Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binasının inşaatında meydana gelen çökme sonucu işçilerden Zeki Akan’ın ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla son bulan olayın davasında tutuksuz sanıklara para cezası verildi.

Kartal'daki inşaat kazası sonucu işçilerin ölümü davasında karar çıktı!

Kartal'da 16 katlı inşaatın en üst katında çalıştıkları iskelenin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 işçinin ölümüne ilişkin, 3 sanığın 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Ortaklığın giderilmesi davası genellikle aynı mülkün bir kaç kişi tarafından hak sahibi olunduğunda tarafların anlaşmazlığı sonucu açılan dava olarak biliniyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davası yargıtay kararı!

Tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer?

Taraflar arasında var olan bir kira ilişkisi sonucu, kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini belirttiği belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer?

Revizyon imar planı itiraz davası!

Planın tamamının veya plan ana kararlarını etkileyecek bir kısmının yenilenmesi sonucu elde edilen plana revizyon imar planı deniyor. Planın taşınmaz lehine olduğu düşünüldüğünde dava açılabiliyor. İşte, revizyon imar planı itiraz davası!

Nuh Çimento Pertaş Tekstil davasında son durum!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Nuh Çimento Pertaş Tekstil davasında son durum yayınlandı. Karara ilişkin sonucu haberimizde bulabilirsiniz...

ÇBS Boya iflas erteleme davası 11 Şubat'a ertelendi!

ÇBS Boya Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre ÇBS Boya iflas erteleme davası 11 Şubat'a ertelendi...

Ulaşlar Turizm Çağ 1 Yapı davası 9 Ocak 2014 gününe ertelendi!

Ulaşlar Turizm tarafından yapılan açıklamaya göre Ulaşlar Turizm Yatırımları ve Dayanıklı Tüketim Malları ile Çağ 1 Yapı İnşaat arasında görülen Ulaşlar Turizm Çağ 1 Yapı davası 9 Ocak 2014 gününe ertelendi...

Edirne'de kömür sobasının devrilmesi sonucu bir ev kül oldu!

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki Karanlık Dere Mevkii'nde kömür sobasının devrilmesi sonucu çıkan yangında ev olarak kullanılan baraka kül olurken, o sırada içeride tek başına olan çocuk yaralandı....

Ereğli Demir Çelik Borsan davası 20 Kasım'a ertelendi!

Ereğli Demir Çerlik Fabrikaları T.A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ereğli Demir Çelik Borsan davası 20 Kasım'a ertelendi...

uzkalma sonucu davası Haberi

uzkalma sonucu davası

Vergi uzlaşma sonuçları nelerdir?

Tarhiyat öncesi uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak tanımlanıyor. Peki vergi uzlaşması sonrasında ne olur? Vergi uzlaşma sonuçları nelerdir?


Vergi uzlaşma sonuçlarına ilişkin esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazılanan rehberde açıklanıyor.


Rehbere göre, tayin edilen uzlaşma gününde yapılan uzlaşma görüşmesi sonunda uzlaşma sağlandığı takdirde komisyonun düzenleyeceği uzlaşma tutanakları kesin olup üzerinde uzlaşılan ve tutanakla tespit edilen hususlar hakkında dava açılamıyacağı gibi hiçbir merciye şikayette de bulunulamaz. 


Uzlaşmaya varılması halinde uzlaşılan vergi ve vergi ziyaı cezasına karşı dava açılamaz.


Uzlaşmanın Temin Edilememesi veya Uzlaşmaya Varılamaması 

Uzlaşma talebinde bulunan mükellef, uzlaşma talep ettiği vergi ve vergi ziyaı cezası için ancak uzlaşma sağlanamazsa ya da temin edilemezse yargı yoluna başvurabilir. 


Vergi Mahkemelerinde Dava Açma

- Uzlaşmanın gerçekleşmemesi durumunda...