17 / 05 / 2024

uzlaşma talebi dilekçesi

uzlaşma talebi dilekçesi

Vergi uzlaşması için; Mükellef; Noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili; Tüzel kişiler, küçükler ve kısıtlılarda ise bunların kanuni temsilcileri talepte bulunabiliyor. Peki, vergide uzlaşma talebi nedir? Nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını boşaltanlar bir dilekçe vererek kira yardımı desteği için başvuru yapabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021...

Kira artışı dava dilekçesi 2021!

Kirada yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda dava açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurulabiliyor. Peki kira artışı dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte kira artışı dava dilekçesi 2021...

Canan Kaftancıoğlu'ndan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul projesi kapsamında askıda bulunan planlara ilişkin itiraz dilekçesi verdi. Kaftancıoğlu, 16 milyon İstanbullu ile birlikte dayanışma içerisinde mücadele edeceklerini belirtti.

İBB’nin yeni gazete büfesi ve çay bahçesi açma talebi reddedildi!

İBB’nin yeni gazete, çiçek büfesi ve çay bahçesi açma talebi, AKP-MHP grubunun oyları ile onaylanmadı. CHP’li Tarık Balyalı, yandaşlara verileceği ileri sürülerek alınan ret kararını eleştirdi.

Kira artışı dava dilekçesi 2016!

Yapılacak artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Bu davalar her zaman açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı dava dilekçesi 2016..

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2016!

Kentsel dönüşüm kapsamında taşınmazını yıktıran ve yeniden yaptıran kimselere bazı haklar tanınıyor. Ancak bunun için yıkıma başlamadan önce başvurunun yapılması gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2016..

Vergi uzlaşma talep dilekçesi!

Vergi mükellefleri, uzlaşma için bir dilekçe ile vergi dairesine uzlaşma talebinde bulunabiliyor. Peki, vergi uzlaşma talep dilekçesi nasıl yazılır? İşte vergi uzlaşma talep dilekçesi örneği..

Vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır?

Vergide uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır? İşte vergi uzlaşmaları..

Kira bedeli tespit davası dilekçesi 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların zam konusunda anlaşma sağlayamaması halinde dava açılabiliyor. Bu dava için mahkemeye bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte kira bedeli tespit davası dilekçesi 2015..

Tapu harcı cezası uzlaşma süreci!

Kimi alıcı ve satıcılar daha düşük tapu harcı ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza ödemek istemeyenler, bir dilekçe ile tapu harcı cezası uzlaşma sürecini başlatabiliyor..

Kira artış dilekçesi örneği!

Kira bedeline yapılacak artışın kabul edilmemesi halinde ya da artışta anlaşma sağlanamaması durumunda kira artışı için dava açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte kira artış dilekçesi örneği..

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi!

Kentsel dönüşüm süreci anlaşma ile tamamlanan riskli yapı maliklerine kira yardımı yapılabilmesi için dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi!

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

uzlaşma talebi dilekçesi Haberi

uzlaşma talebi dilekçesi

Vergide uzlaşma talebi nedir?

Vergi uzlaşması için; Mükellef; Noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili; Tüzel kişiler, küçükler ve kısıtlılarda ise bunların kanuni temsilcileri talepte bulunabiliyor.


Talep, yetkili uzlaşma komisyonuna veya mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine dilekçe ile yapılır. Dilekçenin taahhütlü posta ile gönderilmesi de mümkün oluyor.


Uzlaşma talebi süresi:

Uzlaşma talebinin vergi/ceza ihbarnamesinin mükellefe tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekir.


Tarhiyat sonrası uzlaşmada da mükellefler “kısmi uzlaşma” talebinde bulunabiyor.


Uzlaşma görüşmeleri başlamadan önce, talebin uygun şekilde ve 

süresi içinde yapılıp yapılmadığı ve uzlaşmanın komisyonun yetkisi 

dahilinde olup olmadığı tespit edilir.


Talebin Geçersiz Olması

Ön inceleme sonucunda;

- Uzlaşma talebinin süresi içinde yapılmadığının,

- Talebin mükellef, vekili veya kanuni temsilcisi tarafından  gerçekleştirilmediğinin tespit edilmesi durumunda talep reddedilir.


Ön inceleme sırasında, uzlaşma talebinin komisyonun yetkisi dışında bulunduğunun tespiti halinde; söz konusu...