07 / 07 / 2024

Uzun mesafeli kayak pisti

Uzun mesafeli kayak pisti

Valilik, Alaçam'da telesiyej ve teleferik tesisleri ile kayak pistlerinin olduğu büyük bir proje üzerinde çalışıyor...

Bayramda uzun yola çıkmayı düşünenler dikkat! Yola çıkmadan önce kontrol edilmesi gerekenler tek tek sıralandı...

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte milyonlarca sürücü kendi aracıyla uzun mesafeli yolculuklara çıkmaya başladı. Uzun yola çıkmadan önce araçla ilgili pek çok kontrolün kolay bir biçimde sürücüler tarafından da yapılabileceğini söyleyen uzmanlar, yüksek maliyet gerektiren onarımlarla ve

Türkiye'nin en uzun teleferik tesisi Palandöken'e inşa edilecek!

Erzurum Valisi Otay Memiş, kar kalitesi, yılın 6 ayı kayak yapmaya elverişli, uzun pistleriyle önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'e Türkiye'nin en uzun teleferik tesisinin inşa edileceğini belirtti.

Karadeniz'in en uzun teleferik hattı tamamlandı!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. 

Karadeniz'in en uzun mesafeli teleferik projesi Nisan'da açılıyor!

Trabzon Beşikdüzü ilçesinde hayata geçirilen Karadeniz'in 3 bin 100 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesinde çalışmalar devam ediyor. Deneme seferleri yapılan projenin Nisan'da hizmete girmesi planlanıyor.

Karadeniz’in en uzun teleferik projesi Ekim'de açılacak!

Ordu ve Samsun’daki teleferik projelerinden daha uzunu Trabzon'a inşa ediliyor. Karadeniz’in en uzun mesafeli teleferik projesinin Ekim ayında hizmete açılması planlanıyor.

Karabük Keltepe Kayak Merkezi'nde çalışmalar sürüyor!

Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun Keltepe Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.

Ağrı’ya kayak tesisi müjdesi!

Ağrı Valisi Musa Işın, uzun zamandır atıl durumda bekleyen Eleşkirt ilçesindeki Güneykaya Kayak Merkezi’nin yeniden yapılacağını açıkladı. Vali Işın, merkezi gelecek sezona yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Palandöken Kayak Merkezi özelleştiriliyor mu?

Dünyanın en uzun ikinci pistine sahip olan Palandöken Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi, Özelleştirme İdaresi tarafından özelleştirme kapsamına alındı.

Konya Derbent'e kayak merkezi kurulacak!

Konya'nın Derbent ilçesindeki Aladağ'a kurulması planlanan kayak merkezi ile kentin turizm potansiyelinin ve gelirinin artırılması hedefleniyor. Konya, daha fazla ziyaretçi çekebilmek ve turistleri kentte daha uzun süre konaklayabilmenin yollarını arıyor.

Mall of İstanbul'da Türkiye'nin en uzun kayak pisti bulunuyor!

İkitelli'deki Mall of İstanbul, "Kış Festivali" kapsamında Türkiye'nin en uzun kızak pistine ev sahipliği yapıyor. AVM'nin 300 metre uzunluğunda ve gerçek buzdan oluşturulan kızak pistinde 50 kişi kayak yapabilecek.

Turlara ilgi gösteren tatilcilerin tercihi kayak merkezleri oldu!

Yaza kadar uzun bir tatil fırsatının bulunmaması tüketicileri yılbaşı tatilini hafta sonu ile birleştirerek 5 güne çıkarmaya itti. Turlara yoğun ilgi gösteren tatilcilerin yurtiçindeki ilk tercihi kayak merkezleri oldu.

Uzun mesafeli koruma alanı nedir?

İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği gereğince, kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alan ise orta mesafeli koruma alanı oluyor. Peki, uzun mesafeli koruma alanı nedir?

Lufthansa uzun mesafeli uçuşlar için SunExpress'i düşünüyor!

Alman havayolu Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, şirketin başlatmayı planladığı düşük maliyetli ve uzun mesafeli uçuşlar için büyük ihtimalle THY ile ortak olduğu SunExpress havayolunu seçeceğini söyledi.

Uzun mesafeli kayak pisti Haberi

Uzun mesafeli kayak pisti

Uzun mesafeli kayak pisti, telesiyej ile teleferik hattı yapılacak.Alaçam dünyanın en büyük kayak merkezlerinden biri olacak. 


SİT alanı olan bölgeye kesinlikle imar izni verilmeyecek. Yapılaşma ve sosyal tesisler alt bölgelerde ya da şehirde yer alacak. 


Bursa Valiliği, Uludağ'ın eteğindeki doğa harikası Alaçam'ı kış sporlarında Türkiye'nin Alpler'i yapmak için Orman ve Suişleri Bakanlığı ile işbirliği başlattı. İHA'ya açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, toplamda 70 kilometrelik pist imkanı bulunan Alaçam'ın dünyanın en büyük kayak merkezlerinden birisinin olabileceğini söyledi. 


Bölge ile ilgili ciddi bir çalışma içinde olduklarını bildiren Harput,' 'Burada sadece pist, telesiyej ve teleferik yapılacak. 


Yapılaşmaya açılması söz konusu değil, Bölge zaten SİT alanı, Buna izin veremeyiz' ' dedi, Alaçam'da oteller bölgesine göre 1 ay daha gazla kayak yapılabildiğini ifade eden Harput, "Burası eski...