02 / 10 / 2024

Uzun vadeli yatırımcılar

Uzun vadeli yatırımcılar

Genel kurul toplantı zamanının gelmesiyle birlikte yatırımcılar temettü verimliliği yüksek şirketlere yönelmeye başladı. Fiyatların düşük olması temettü verimi yüksek şirketleri cazip hale getiriyor.Yatırımcıların gözü temettü verecek şirketlere çevrildi.

Uzmanından Borsa yatırımcılarına önemli tüyolar!

Borsa İstanbul yeni haftaya yatay başlarken Uzun Vade Hisse Senedi Yatırımcısı Onur Demir'den de borsa yatırımcıları için çok önemli tüyolar geldi. İşte Onur Demir'in resmi X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Borsada düşüşler ve yükselişler bitmez: Kazanan doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlar olur!

Değer Yatırımcısı Yasin Özdemir, X sosyal medya hesabından Borsada yaşanan düşüş ve yükselişler ile ilgili açıklama yaptı ve "Kazanan kesinlikle doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlardır" dedi. İşte Özdemir'in o paylaşımı ve vatandaşların yorumları...

Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?

Finansal Muhbir Ahmed Gürkan, X sosyal medya hesabından "Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?" sorusunu yanıtladı ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Ahmed Gürkan'ın o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Gümüş fırladı! Gümüş yatırımcıları bayram edecek! Bu rakamları gören çıldırdı! Gümüşü olan acil çok acil bakın

Gümüş fiyatları haftanın son işlem gününde resmen fırladı. Uzun zamandır bu seviyelerin görülmediği gümüşte, yatırımcılar bayram edecek. Gümüş olanlar acil çok acil bu rakamlara bakın. İşte 4 Kasım 2022 gümüş alış satış fiyatları.

Altın yatırımcıları müjde! Altın yükselişe geçti!

Altın almak isteyenler ve yatırımcılar tarafından yakından takip edilen altın uzun zaman sonra yükselişe geçti. Gram altın tekrar 500 lira seviyesinin üzerine çıkarak 501 liradan işlem görüyor.

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları bugün ne kadar?

Altın almak isteyenler ve yatırımcıları tarafından sıkı takip edilen altın fiyatları uzun süredir dalgalanma içerisinde. Altın fiyatları bugün de dalgalı seyrine devam ediyor...

Miami, gayrimenkulde uzun vadeli yatırımlarla yükseliyor!

Güçlü emlak piyasasıyla adından söz ettiren ve uzun vadeli yatırımlarla yükselmeye devam eden Miami, proje aşamasındaki satışlar hariç toplam 10,9 milyar Dolar değerinde büyüklüğe ulaştı..

Arap yatırımcılar mülk için Bursa'yı tercih ediyor!

Yabancı yatırımcılar ve turistlerin gözde mekanları yeşil ve deniz olurken, Long Travel Firmasının sahibi Murat Uzun, "Genellikle Arap yatırımcılar mülk alıyor ve onlar da yeşili ve denizi tercih ediyor" dedi.

Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Türkiye'nin en uzun plajlarından biline sahip olan Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk'a, Pamucak'a yabancıların müthiş bir teveccühü var, dedi.

İzmir yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin en uzun plajlarından birine sahip olan İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor

Tahincioğlu Gayrimenkul projeleri Palladium AVM’de yatırımcılar ile buluşacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbul'daki Nidakule Ataşehir Kuzey ve Nidapark Beşiktaş projelerini 15 Temmuza kadar, uygun fiyatlar ve ödeme planlan ile Ataşehir'deki Palladium AVM'de yatırımcıları ile buluşturuyor.

Tacettin Özden yeniden Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı oldu!

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (KODER) genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Olağan genel kurul sonucu Korumar Otel Genel Müdürü ve Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden yeniden başkanlığa seçildi.

Kerem Bilge: Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA) Başkanı Kerem BİLGE, yabancı yatırımcıya konut satışının istenilen seviyeye gelmemesinin birkaç nedeni bulunduğunu belirtti. Bilge, 'Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar' dedi.

Uzun vadeli yatırımcılar Haberi

Uzun vadeli yatırımcılar

Yatırımcıların gözü temettü verecek şirketlere çevrildi. 10 yıllık verilere göre, temettü getirisini gözönünde bulundurarak yatırım yapanların, endeksten daha yüksek getiri sağladığı görülüyor. Profesyonel hisse avcıları ise sırf temettüsü için alınan hisse senetlerinin kriz zamanlarında da kâr payı dağıtıp dağıtmadığına bakıyor. Onlara göre, eğer bir firma kriz döneminde de kâr payı dağıtabiliyorsa o şirket oldukça sağlam bir yapıya sahip demek.SPK, ocak ayında, borsadaki şirketleri, temettü verip vermeme ve oran konusunda serbest bırakan bir tebliğ yayımladı.Temettü dağıtımı zorunluluğunun olmaması bireysel yatırımcı cephesinde tartışma konusu oldu. Kurumsal yatırımcıların yaklaşımı ise temettü verenlerin daha fazla ilgi göreceği yönünde.

Temettü vermeyenlerin öne çıkabilmek için kâr payı dağıtmak zorunda kalacağı düşünülüyor. SPK ise taşların zamanla yerine oturacağı beklentisinde.


Kâr payı güven verir

Uzun vadeli hisse senedi alan yatırımcı...