03 / 05 / 2024

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi son durum

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi son durum

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl'deki, Ayder'deki, Türkiye'mizdeki doğal olan, güzel olan, korunması gereken tüm alanları korumak için çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede Valiliğimizle birlikte kaçak yapılarla mücadele kapsamında bu tür yapıların yıkımını gerçekleştirdik, bir dö

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan yaylalarda imar barışına aykırı kaçak yapılar yıkılıyor. Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Uzungöl'de yıkımı beklenen yapılara bakanlık incelemesi!

Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan 118 yapının sahipleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan bölgenin incelenmesi talebinde bulundu. Uzungöl Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, " Artık yıkım tartışmaları bitmeli ve tamamen turizme odaklanmalıyız" dedi…

Uzungöl'de tahliye süresi doldu! Yıkım nöbeti başladı!

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre 5 Ekim’de doldu. Ancak 118 yapı sahibinin yapıları boşaltmaması ve itirazları nedeniyle yıkımlar gerçekleşemedi.

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi son durum Haberi

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi son durum

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı önemli turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği, Trabzon ve Doğu Karadeniz'in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl'de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle 2 etaptan meydana gelecek Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin ihale hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.

Anadou Ajansı'nda yer alan habere göre, Trabzon Çaykara ilçesinde yer alan ve eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerini karşılayan Uzungöl'ün çevresinin, alana özgü doğal yapı korunarak yapılacağı belirtilen açıklamada, tarihi ve yöreye özgün iyileştirmeler yapmak için rekreasyon alanı Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, proje kapsamında görsel estetiğe sahip, doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılarak Uzungöl ve çevresindeki...