14 / 05 / 2024

Vagon yatırımları yapan şirketler

Vagon yatırımları yapan şirketler

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre son dönemde 17 şirket toplamı 2 bini aşan vagon yatırımı için teşvik belgesi aldı. Sektör yetkilileri, eğer beklenen yönetmelik çıkarsa, sayı kısa sürede 10 bini bulacak.

Kamu yatırımlarında deprem enflasyonuna göre fiyat revizesi talebi...

Yüksek enflasyona bağlı olarak görülen maliyetlerdeki yükselişler Şanlıurfa’da kamu yatırımlarında faaliyet yapan inşaat şirketlerini olumsuz yönde etkiliyor. Gerçek piyasa koşullarına göre yeni fiyatların güncellenmesi de beklentiler arasında. İşte haberin ayrıntıları...

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

Türkiye'de kripto para yatırımları ne durumda?

Türkiye genelinde kripto para yatırımları giderek artıyor. Bugün 50'in üzerinde coin alım satımı yapan borsa bulunuyor. Hedef ise 2022'de bu rakamın 100'e ulaşması. 

Gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar nelere dikkat etmeli?

Son yıllarda Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı sayısı oldukça arttı. Gayrimenkul sektörü bu oranın daha da artacağını dile getirerek yabancı gayrimenkul yatırımlarının izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Yabancılar konut yatırımlarında Türkiye’den vazgeçmiyor!

Yabancılara konut satışı geçen senenin aynı dönemine artış gösterirken, hali hazırda yatırım yapan yabancılar da Türkiye yatırımlarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.

Manisa Sarıgöl yatırımları devam edecek!

İlçelerde görev yapan personel buluşmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, Sarıgöl ilçesini ziyaret etti. Heyet, Sarıgöl’e yapılan yatırımların devam edeceğini söyledi.

Persan Yapı, yatırımlarını artırıyor!

Yeni nesil yapı malzemeleri üzerine çalışmalar yapan Persan Yapı, yatırımlarını artırıyor. Persan Yapı Türkiye Satış Müdürü Ulaş Öztürk, “Yenilikçi ürünlerle ihracatımızı da arttırıyoruz. Üretimimizin yüzde 50’sini 9 ülkeye ihraç ediyoruz” diye konuştu.

Çanakkale otel yatırımlarının yeni gözdesi oluyor!

Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken kenti Çanakkale, turizm yatırımlarıyla da öne çıkıyor. Günübirlikçilerle birlikte yılda 2 milyon turiste ev sahipliği yapan kentin turizmdeki hedefi ise konaklama sayılarını artırmak.

İstanbul AVM yatırımlarının başkenti!

Türkiye'deki 369 AVM'nin 116'sına ev sahipliği yapan İstanbul için arz fazlası tartışmaları sürerken yatırımlar hız kesmiyor. 2017 sonuna kadar 881 bin metrekarelik yeni AVM alanı eklenmesi beklenen kent, bu konuda Avrupa'nın zirvesine oturdu.

Sakarya'nın yatırımları masaya yatırıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali’de görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi. Toçoğlu, görüşmede bölgede devam eden altyapı yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Trakya Bölgesi’nin yatırımları masaya yatırıldı!

Trakya Bölgesi’nde görev yapan Cumhuriyet Halk Parti (CHP)’li Belediye Başkanları, Trakya’nın geleceği için Edirne’de bir araya geldi. Trakya Bölgesi’nin geleceği ve Trakya’ya yapılması gereken yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Bafra spor yatırımlarıyla önem kazandı!

Türkiye'nin dört bir yanına dev yatırımlar yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun'un Bafra ilçesinde de önemli tesisler inşa etti.

Denizli Çal'da yatırımlar hız kesmiyor!

Çal ilçesinde Süller-Hançalar yolu, Akkent Gölbaşı Parkı ve Ortaköy kilit taşı yatırımlarının açılışını yapan Başkan Zolan, Süller mahallesinde 2 bin tonluk su deposunun temelini attı...

Vagon yatırımları yapan şirketler Haberi

Vagon yatırımları yapan şirketler

Demiryolunda liberalleşmeyi getiren yasa çıktı ancak yönetmelik hala yok. Buna rağmen şirketler vagon yatırımı için birbirleriyle yarışıyor. Son iki yıl içinde 17 şirket 2.151 vagon yatırımı için teşvik aldı. Daha önce yatırıma başlayanlarla birlikte vagon yatırımı yapan şirket sayısı 20’yi geçiyor. 700’ün üzerinde vagon yatırımı yapan Arkas, yeni yatırım için kredi anlaşması imzaladı. KLN Lojistik 600, Medlog Lojistik 235, Rayser Lojistik 227, Transwaggon 150 adet vagon alacak. Ekol, Barsan, Omsan gibi devler yönetmelik yayınlanmadığı için alım planlarını henüz açıklamadı. Sektör analizlerine göre toplam rakam 10 bine doğru gidiyor. Demiryolu Taşımacılığı Derneği Başkanı Özcan Salkaya, “Birçok firma yönetmeliği bekliyor. Alımlar 4-5 kat artacak” derken UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin “İlgi ve talep çok yüksek. Oldukça fazla sayıda firmanın büyük miktarlarda yatırıma...