13 / 05 / 2024

vakıf dükkanları kiraları arttı mı

vakıf dükkanları kiraları arttı mı

Vakıf dükkânlarında kiracı olan esnaf ve sanatkarın kiralarının yüzde 300'e varan artışları karşılayamayarak tasfiye olmaya başladığını belirten Bendevi Palandöken, "Yüzde 300 oranında kiraların artırılması akla ve izana uygun değildir" dedi.

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Mikail Hıdır Vakıf GYO Yönetim Kurulu başkanı oldu!

Vakıf GYO'nun 10 Ağustos'ta gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Mikail Hıdır Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Belediye O ilimizde arsa ve dükkanları ihale ile satışa çıkardı! Bu fırsatı kaçırmayın! İhale tarihi 9 Şubat 2023!

Bir belediye daha çok sayıda arsa ve dükkanları ihale ile satışa çıkardı! Bu fırsatı kaçırmayın! İhale tarihi 9 Şubat 2023’te gerçekleştirilecek.

Vakıf GYO'ya Türkiye Mükemmellik Ödülü!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), KalDer tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Türkiye Mükemmellik Ödülü”nü kazanarak, finans sektöründe bu ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

İstanbul ve Kocaeli'deki 81 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! Arsa, dükkan ve daireleri kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli illerinde yer alan 81 adet vakıf gayrimenkulünü "Vakıf Taşınmazları Kira Genel Şartnamesi" kapsamında kiraya verecek. İşte ayrıntılar...

Vakıf GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı kararları tescillendi!

Vakıf GYO'nun 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2021 tarihinde tescillendi. 

Vakıf GYO Aliağa dükkan değerleme raporu!

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan, İzmir ili Aliağa ilçesinde konumlu dükkana ait değerleme raporu yayınlandı. 

Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu mu yapılacak?

Gezi Parkı'nı 100 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü dikkat çeken bir ihaleye çıkıyor. İhale kapsamında Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu yapılacak...

Vakıf GYO'dan 40 milyon TL'lik kar payı dağıtımı!

Vakıf GYO'nun dönem kârının yüzde 34.5224'ü oranına tekabül eden, safi karın 40 milyon TL'lik kısmının bedelsiz hisse senedi şeklinde dağıtılmasına karar verildi. 

Vakıf GYO 2020 yılı faaliyet raporu!

Vakıf GYO, 2020 yılı dönemine ait finansal raporunu, sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı. 

13 bin 500 vakıf kiracısı için yapılandırma başvuruları 28 Şubat'ta sona eriyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 13 bin 500 vakıf kiracısı için başvuru sürecinin 28 Şubat'ta sona erdiğini hatırlattı. 

İstanbul'un en önemli caddelerindeki dükkanlar aylardır kiralık!

Kovid-19 salgını sebebiyle esnaflar, AVM kiracıları ve perakendeciler zoru durumda kaldı. Kiralarını ödeyemeyen vatandaşlar, dükkanlarını boşaltıyor. Bağdat Caddesi'nde, Nişantaşı’nda “kiralık” tabelaları aylardır asılı halde kaldı. 

Vakıf GYO İzmir Aliağa dükkanı 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan, İzmir ili Aliağa ilçesinde konumlu Dükkana ait 2020 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

vakıf dükkanları kiraları arttı mı Haberi

vakıf dükkanları kiraları arttı mı


 Vakıf dükkânlarında kiracı olan esnaf ve sanatkarın kiralarının yüzde 300'e varan artışları karşılayamayarak tasfiye olmaya başladığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yüzde 300 oranında kiraların artırılması akla ve izana uygun değildir" dedi. 


Palandöken, "Kiraların bu kadar artırılması zor durumdaki esnafımızı daha da zora sokar. 

Bu kira zammı esnafı tasfiye etmek içindir. Ülkemizdeki enflasyon oranında kiraların artırılması esnafın ayakta kalması bakımından çok önemlidir. Yüzde 300 oranında artan kiraları ödeyemeyen esnaf dükkanları boşaltınca, vakıf işyerleri ne olarak değerlendirilecektir? Bunlar açıklanmalıdır" dedi. 


"VAKIFLAR ESNAFI KORUMALIDIR" 

Vakıflara ait dükkânlarda yıllardır ekmeğini kazanmaya çalışan esnaf ve sanatkârın kiralarının hiçbir kira tespit kararı alınmadan yüzde 300'lere varan artışları değerlendiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Her yıl vakıf gayrimenkullerinde ÜFE'ye göre yapılan kira artışları...