12 / 05 / 2024

Vakıflar taşınmaz kirası

Vakıflar taşınmaz kirası

Ülke genelindeki vakıflara ait gayrimenkul ve hamamlardan kiraya verilenlerin sayısına ve pandemi döneminde gelir kaybı yaşayan bu işletmelere destek olunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vakıflar adına tescil edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki taşınmazlarının devri TBMM'de!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bazı kültür varlıklarının mülkiyetinin mazbut vakıflara devri yönündeki kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün taşınmazları için kira kararı!

Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni kanun ile 2021'de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlarda kira artışı olmayacak. 

Belediyeler dernek ve vakıflara taşınmaz tahsis edebilir mi?

Sayıştay’ın hazırladığı bir raporda, “Belediyeler dernek ve vakıflara doğrudan parasal kaynak aktaramaz, taşınmaz tahsisi yapamaz” ifadelerini kullandı. 

Onarım gören taşınmaz vakıf eserleri TBMM'de!

Taşınır ve taşınmaz vakıf eserlerine ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ve 2014-2015-2016 yıllarında onarımı yapılanları sordu..

2 bin 83 gayrimenkul Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi!

Bakan Özhaseki, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Özhaseki, "Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen taşınmaz adedi de 2 bin 83. Özel bir gayretle arkadaşlarımızın kaçırmasını engelledikleri taşınmaz sayısı da bin 148 adet." dedi.

Antalya Vakıflar'dan Manavgat'ta yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi'nde bulunan arsayı yapım ve işletme karşılığı kiralama ihalesine çıkarıyor. İhalesi 29 Ağustos'ta gerçekleşecek inşaatın bedeli 16 milyon 467 bin 740 TL olarak belirlendi.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

Sivas Vakıflar'dan 6.9 milyon TL'ye 49 yıl kiralık taşhan!

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Sivas Merkez Paşaköy Mahallesi'nde bulunan taşhanı restorasyon ve onarım karşılığı 49 yıllığına kiraya çıkarıyor. Söz konusu kargir taşhanın proje ve uygulama bedeli 6 milyon 976 bin TL olarak belirlendi.

Konya Vakıflar'dan yapım karşılığı kiralık arsa!

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Selçuklu Dikilitaş'ta bulunan 13 bin 6,68 metrekare arsayı yapım karşılığı kiraya veriyor. İnşaat maliyeti 9 milyon 104 bin 676 TL olarak belirlenen taşınmazın ihalesi 22 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Vakıflar emlak vergisinden muaf mı?

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi mevzuat uygulaması gereğince bazı kurumlar vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, vakıflar emlak vergisinden muaf mı? İşte yanıtı..

Vakıflar, Üsküdar'daki 18 dönüm araziye otel yaptıracak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Aralık Sokak'taki tarla vasfındaki 17 bin 920 metrekare taşınmazı otel yaptırmak üzere inşaat yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkardı.

Vakıflar taşınmaz kirası Haberi

Vakıflar taşınmaz kirası

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, ülke genelindeki vakıflara ait gayrimenkul ve hamamlardan kiraya verilenlerin sayısına ve pandemi döneminde gelir kaybı yaşayan bu işletmelere destek olunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ünver, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ünver ''Aşağıdaki sorularımın Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğünün 96'nci maddesine uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletilmesi ve Sayın Bakan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Ünver, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Bilindiği üzere ülkemizde vakıflar önemli bir hukuki ve sosyal tüzel kişiliktir. Özellikle vakıflara ait birçok gayrimenkul, iş yeri olarak halen kullanılmaktadır. Bu gayrimenkuller arasında tarihi hamamlar, tüm dünyaca bilinen “Türk Hamamı” olgusuna hayat vermişler ve hala yaşatmaktadırlar. Ne var...