07 / 05 / 2024

vakıflara devredilen taşınmazlar

vakıflara devredilen taşınmazlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

Gezi Parkı neden bir vakfa devredildi?

Geçtiğimiz aylarda Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyeti İBB’den alındı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verildi. Av. Kaan Özçelik vakıflara devredilen taşınmazlar konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Vakıflara ait gayrimenkuller meclis gündeminde!

Vakıflara ait gayrimenkullere ve bunlardan kiraya verilen hamamlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki taşınmazlarının devri TBMM'de!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bazı kültür varlıklarının mülkiyetinin mazbut vakıflara devri yönündeki kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Devlet hazinesine devredilen taşınmazlar için meclis araştırması önergesi verildi!

Belediyelerin borçları nedeniyle cami ve lojman gibi taşınmazları devlet hazinesine devrettiği iddialarının araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar mecliste!

İmar planında kamusal kullanım için tahsis edildiği halde bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflara ait gayrimenkul ve hamamlardan kiraya verilenlerin sayısı TBMM'de!

Ülke genelindeki vakıflara ait gayrimenkul ve hamamlardan kiraya verilenlerin sayısına ve pandemi döneminde gelir kaybı yaşayan bu işletmelere destek olunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bazı vakıflara ait taşınmazlar ve mal beyanları TBMM gündeminde!

Bazı vakıflara ait taşınmazlar ve mal beyanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB'nin vakıflardan aldığı taşınmazlar inceleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, önceki yönetimde İBB'nin bazı tanıdık isim ve vakıflardan kullanılamaz haldeki milyonlarca TL'lik taşınmaz aldığını tespit etti. 

Vakıf taşınmazlarının kiralarına erteleme!

AK Parti milletvekillilerinin "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nde yer alan, vakıflara ait gayrimenkul kira ödemelerine ilişkin teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kiracılar için vergi yükleri hafifletildi!

Ticari veya mesleki faaliyetler için yapılan kiralamalar, dernek ve vakıflara ait taşınmazların kiralanması dolayısıyla yapılan kira ödemeleri üzerinde uygulanmakta olan yüzde 20 vergi kesintisi yüzde 10’a indirildi. 

6 yılda derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları mecliste!

2013-2019 yıllarında vakıf ve derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

vakıflara devredilen taşınmazlar Haberi

vakıflara devredilen taşınmazlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ülke gündemi ile ilgili kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Kanal İstanbul ve bazı taşınmazların Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devrine ilişkin konuşan Göksu, Selimiye Kışlası'nın devrini anlattı. Göksu, şunları kaydetti:

"Efendim Taksim Gezi Parkı mülkiyet meselesi. 2008'de bir yasa çıktı. Türkiye'deki bütün metruk vakıfların mülklerinin kendisine iade edilmesi. Gayrimüslim vakıflara mülklerini iade ettik. 1. Ordu'nun karagâhı neresi? Selmiye Kışlası. Selimiye Kışlası da vakıflara devreldi. Mevzuat gereği metruk, yani sahipsız vakıfları mer'i hukukumuza göre maliki Vakıflar Genel Müdürlüğü'nündür.

Türkiye'de en büyük dönüşüm projesini yapan bir isimim. Hasdal'a askeri kışla yapmak için 1960'larda açılmış davaları bitirmek için uğraştık. Metruk vakıflarla ilgili mülkiyet o kadar...