04 / 05 / 2024

vali ataması

vali ataması

5442 sayılı kanun kapsamında il genel idaresinin başı ve mercii olarak nitelendirilen valiler, Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevlidirler. Peki, vali nasıl atanır? İşte vali atamaları..

31 ili kapsayan vali atamalarında 12 ilin valisi merkeze alındı!

Vali atamaları hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 31 il valiliğini kapsayan kararla 12 ilin valisi merkeze alındı. Burdur, Bartın, Batman, Edirne, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Siirt valilileri merkeze alındı...

1952'de vali denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'ndaki belediye ucuz evleri kontrol edilmiş!

1952 yılında vali ve belediye başkanı denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'nda yer alan belediye ucuz evleri kontrol ve teftiş etmiş.

Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya verilecek!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık tarihinde yapılacak.

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem hazırlıkları çerçevesinde kırmızı alarm verildi. İstanbul’daki, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirildi.

İstanbul büyük depreme hazırlanıyor! İlçe ilçe vali görevlendirildi!

Olası İstanbul depremi kapsamında ilgili yöneticilerin afetzede olabileceği düşünülerek, İstanbul'un 39 ilçesine tek tek vali ataması yapıldı.

Öğretmenlere müjde! Bugün 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 45 bin öğretmen atamasının olacağını açıkladı. İşte atamaya ilişkin detaylar...

Bakan resmen açıkladı! 45 bin öğretmen atamasında son dakika! Öncelik deprem bölgesinde olacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen ataması ile ilgili açıklamalarda bulundu ve önceliğin deprem bölgesinde olduğunu aktardı. 

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen ataması tercih sürecinin bugün başladığını duyurdu. Adaylar, atama tercihlerini 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Engelli öğretmen ataması 2023! Engelli öğretmen ataması başvuruları ne zaman? 3500 engelli öğretmen atama branş dağılımı

Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğretmen alımı yapılacak. 2023 yılında 3 bin 500 engelli öğretmen alımı gerçekleştirilecek. Peki 3500 engelli öğretmen ataması ne zaman? İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmen duyurdu! Beklenen haber sonunda geldi! 517 memur ataması yapılacak! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından binlerce kişinin yüzünü güldürecek duyuru geldi. Yapılan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarına 517 atama yapılacak. Peki kimler atanacak? Kimlerin ataması yapılacak? İşte detaylar...

3 bin 500 engelli öğretmen atamasında tarih belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı! EKPSS'den en az 50 puan şart! 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan engelli öğretmen atamasına ilişkin son dakika açıklaması geldi. Atama tarihleri belli oldu. İşte detaylar..

2023 MEB 45 bin öğretmen ataması başvuru ekranı burada! Hemen bakın!

Millî Eğitim Bakanlığı 45 bin öğretmen ataması için başvuru kılavuzunu paylaşırken 103 farklı alanda 45 bin öğretmen alımı yapılacağı öğrenildi. Peki, 45 bin öğretmen ataması başvuru detayları nelerdir? İşte merak edilenler...

Meb 45 bin öğretmen ataması ön başvuru süreci başladı! Öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır? 103 branşta atama!

'Öğretmen ataması ön başvuru ne zaman, nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. Öğretmen atamaları ön başvuru işlemleri bugün resmen başladı. Peki öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı duyurdu! 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Öğretmen adaylarına müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 45 bin öğretmen ataması yapılacak. İşte detaylar!

vali ataması Haberi

vali ataması

Vali nasıl atanır?

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince, il genel idaresinin başı ve mercii vali olarak nitelendiriliyor.


Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre illerde gereği kadar teşkilat bulunuyor. Bu teşkilatın her birinin başında bulunanlar il idare şube başkanları oluyor. Bunların emri altında çalışanlar ilin ikinci derecede memurlar olup; Bu teşkilat valinin emri altında oluyor.


Ancak Hakimler Kanunu ile İcra ve İflas Kanununda yazılı yargıç, Cumhuriyet savcısı ve yargıç sınıfında bulunanlarla bu kanunlarda yazılı adalet memurları, askeri birlikler, askeri fabrika ve müesseseler, askerlik daire ve şubeleri bu madde hükmünden müstesnadır.


Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevli ve bu işlerin gerçekleştirilmesi için gereken bütün tedbirleri almaya yetkili olan vali nasıl atanır?


Valiler nasıl atanır?

Valiler...