02 / 05 / 2024

vali kanunu hangi kanun

vali kanunu hangi kanun

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında, valiler hakkında usul ve esasları barındırıyor. İşte 18 Haziran 1949 tarihinde 7236 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan vali kanunu...

Ali Fidan hangi ilin valisi olarak görev yaptı? Erdemir’de hangi alanda çalışıyor?

Ali Fidan kimdir? Hangi ilçelerde kaymakam olarak görev aldı? Şu an hangi ilde vali olarak görev yürütüyor? Erdemir’de ne iş yapıyor? İşte Ali Fidan ile ilgili merak edilen her şey...

Erdal Ata kimdir? Nerelerde vali olarak görev yaptı? ASCE GYO’da hangi pozisyonda çalışıyor?

Erdal Ata hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi yıllarda kaymakam olarak görev aldı? Hangi illerin valisi oldu? İçişleri Bakanlığında hangi pozisyonda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Erdal Ata ile ilgili tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir?

Kira sözleşmesine dair hükümler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda (TBK) düzenlemiştir. Kira sözleşmeleri her iki tarafa borç yükleyen ve sürekli edimli bir sözleşmedir. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir? İşte tüm merak edilenler...

Kat Mülkiyeti Kanunu hangi durumlarda uygulanır? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Devremülklerde işletme projesi devremülk sahiplerine gönderilmez mi? Genel giderlerden hisseme düşenin ne kadar olduğunu bilmem gerekmez mi?' sorusunu cevapladı.

Kurumlar vergisinde hangi indirimler geçerli değil?

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 11’inci maddesi uyarınca bazı indirimler kanunen kabul edilmiyor. O indirimler neler? Kurumlar vergisinde hangi indirimler geçerli değil? İşte detaylar...

Konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi çekerken çeşitli sigortaların yaptırılması gerekiyor. Peki konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Alacak, konkordatonun hangi aşamasında şüpheli hale gelir?

Son dönemde konkordato uygulamaları yaygınlaştı. Biz de bu hafta konkordato sürecine giren borçludan olan alacaklar için Vergi Usul Kanunu kapsamında şüpheli alacak karşılığı ayrılıp ayrılamayacağı daha doğrusu hangi aşamada ayrılabileceği konusuna değindik.

Çöp vergisi hangi faturadan kesilir?

Çöp vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi, meskenlerde faturaya yansıtılıyor. Peki, çöp vergisi hangi faturadan kesilir? Meskenlerin vergisi nasıl ödenir?

Hangi binalar riskli olarak tespit edilir?

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, hangi binalar riskli olarak tespit edilir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Sebepsiz zenginleşme davası hangi hallerde açılabilir?

Borçlar Kanunu gereğince, haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının malvarlığından veya emeğinden zenginleşen, bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlü oluyor. Peki, sebepsiz zenginleşme davası hangi hallerde açılabilir?

Evde hangi işler yapılır?

Bir meskende hangi işlerin yapılamayacağı, hangilerin yapılmasına izin verildiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, evde hangi işler yapılır? İşte yanıtı..

Ev sahibi hangi masrafları öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kiracılar ortak giderlere katılmakla yükümlü sayılıyor. Peki, ev sahibi hangi masrafları öder? İşte, ev sahibinin ödemesi gereken masraflar!

Kira kanunu değişiklikleri 2015!

4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında kira hukukuna ilişkin hükümlere yer veriliyor. Peki, kanunda hangi değişiklikler yapıldı? İşte kira kanunu değişiklikleri 2015..

vali kanunu hangi kanun Haberi

vali kanunu hangi kanun

Vali kanunu!

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında, valiler hakkında usul ve esasları barındırıyor. Kanun, 18 Haziran 1949 tarihinde 7236 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kanunda, Türkiye, merkezi idare kuruluşu bakımından coğrafya durumuna, iktisadi şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre illere; iller ilçelere ve ilçeler de bucaklara bölünmüş olup, bu yerlerin yönetimi ile ilgili esaslara yer veriliyor.


VALİ KANUNU METNİ


BÖLÜM : I

Mülki İdare Bölümlerinin Kuruluşları


Madde 1 – (Değişik: 12/5/1964 - 469/1 md.)


Türkiye, merkezi idare kuruluşu bakımından coğrafya durumuna, iktisadi şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre illere; iller ilçelere ve ilçeler de bucaklara bölünmüştür.


Madde 2 – İl, ilçe ve bucak kurulması, kaldırılması, adlarının, bağlılıklarının, merkez ve sınırlarının belirtilmesi ve değiştirilmesi aşağıda gösterilen şekilde yapılır:


A) İl ve ilçe kurulması, kaldırılması, merkezlerinin belirtilmesi, adlarının değiştirilmesi, bir...